Pool: Ha a nyáron kínálnak új szerződést, maradok - Gerrard

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.06. 23:09
A Premier League-ben szereplő Liverpooltól a nyáron távozó Steven Gerrard a Liverpool Echónak adott nyilatkozatában elmondta, ha a vezetőség nem novemberben, hanem a mostani szezon elején ajánlja fel neki a szerződéshosszabbítás lehetőségét, akkor elfogadta volna azt.



Január 2-án vált hivatalossá, hogy Steven Gerrard szerződése lejártával a nyáron távozik nevelőegyesületétől, és az Egyesült Államokban – valószínűleg a Los Angeles Galaxyben – folytatja pályafutását. Mindez nem történt volna meg, ha a „vörösök” vezetősége idejében új szerződést ajánlott volna a klub ikonjának.

„Ha a szezon elején felajánlják a lehetőséget, hogy hosszabbítsam meg a szerződésemet, elfogadtam volna” – mondta Gerrard, aki leszögezte, nem a Liverpool gyenge formája miatt döntött a távozás mellett.

„A válogatottságot azért mondtam le, hogy minden erőmmel a Liverpoolra koncentrálhassak. Klubszinten még nem akartam abbahagyni a játékot. Az elmúlt két és fél évben elkerültek a sérülések, a legutóbbi idényben remek szezont hagytam magam mögött” – tette hozzá a liverpooli együttes színeiben 696 tétmérkőzésen 182 gólnál járó középpályás.

Gerrard elárulta, egy megbeszélésük alkalmával Brendan Rodgers menedzser felvetette neki, hogy a hosszú szezonra való tekintettel nem ártana, ha több pihenőt biztosítana számára. A statisztikák alapján azonban nem úgy tűnik, hogy a 34 éves klublegendának tetszett az ötlet, hiszen a mostani idényben már 27 mérkőzésen lépett pályára – és kilenc gólt szerzett –, csak egy bajnokit és egy Ligakupa-meccset hagyott ki.

A formáját mindenesetre nem érheti kritika, hétfőn a Liverpool az ő duplájával verte meg 2–1-re a negyedosztályú Wimbledont az FA-kupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik