Anglia: a tini hat perc alatt a 8. ligából a PL-be triplázta magát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.04. 15:34
Valóságos tündérmesét élhetett át egy 19 éves angol labdarúgó. Keshi Anderson az egyik pillanatban még egy angol nyolcadosztályú (!) csapat csatára volt, hat perccel és egy mesterhármassal később aztán átigazolta a Premier League-ben szereplő Crystal Palace.

Keshi Anderson már a Crystal Palace mezével (Forrás: BBC)
Keshi Anderson már a Crystal Palace mezével (Forrás: BBC)
Keshi Anderson már a Crystal Palace mezével (Forrás: BBC)
Keshi Anderson már a Crystal Palace mezével (Forrás: BBC)
Keshi Anderson már a Crystal Palace mezével (Forrás: BBC)

 

Anderson a 2014–2015-ös szezonban 19 gólt szerzett klubja, a Barton Rovers mezében, de az a három találat, amelyet csereként beállva, mindössze hat perc szerzett a Crystal Palace elleni felkészülési mérkőzésen, megváltoztatta az életét.

Keshi Anderson a Brentford mezében a Crystal Palace ellen 
(Fotó: Mark D. Fuller)
Keshi Anderson a Brentford mezében a Crystal Palace ellen (Fotó: Mark D. Fuller)

„Keshi a (másodosztályú – a szerk.) Brentfordhoz ment próbajátékra, és a Palace elleni felkészülési meccs hatvanötödik percében pályára is lépett. Hat perccel később mesterhármast ért el. Ezt követően a Crystal Palace azonnal szerződtette” – mesélte játékosa különös történetét Darren Whiley, a Barton Rovers elnöke a BBC-nek.

Keshi Anderson Paddy McCarthyról rúgott hat perc alatt három gólt, aki már 151 mérkőzésen viselte a Crystal Palace mezét.

Az átigazolás összege nem ismert, a BBC körülbelül 30 ezer fontra becsüli. Keshi Anderson fizetése eddig heti 200 font volt, ez várhatóan a sokszorosára növekszik a Premier League-ben, amelybe a nyolcadosztályból (Southern League, Division One Central), az ötezer lelket számláló Barton-le-Clay községből érkezik az új csatár.

Anderson korábbi klubjánál még nem láttak hasonló átigazolást, de az angol Labdarúgó-szövetségben (FA) sem regisztráltak ekkora szintlépést.

„Kétezer-hatban eladtuk Paul Barnest az AFC Wimbledonnak, ő volt a klub történetének harmadik értékesített futballistája, ráadásul csak a harmadosztályba ment tőlünk. Ez a történet teljesen valószínűtlen, egy igazi tündérmese” – tette hozzá Whiley elnök.

Állítólag az Oxford United, a Norwich City és a Manchester Uniteddel az FA-kupa negyedik körében találkozó, a megismételt mérkőzésen alulmaradó Cambridge United is érdeklődött Anderson szolgálataiért, amíg a mesterhármas fel nem keltette a Palace vezetőinek figyelmét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik