PL: Guardiola a Manchester City menedzsere lehet - Scholes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.17. 20:42
Paul Scholes, az angol Premier League-ben szereplő Manchester United korábbi középpályása szerint Pep Guardiola a Manchester City menedzsere lesz miután 2016 nyarán lejár a szerződése a Bayern Münchennél.

„A Manchester City az az állomás, amit már többször is megemlítettek vele kapcsolatban. A Manchesterbe eljutott információk alapján állítom, Pep Guardiola veszi át a munkát a Citynél, amikor egy év múlva lejár a szerződése a Bayernnél” – írja Scholes a The Independentben vezetett rovatában.

Annak ellenére, hogy Guardiola edzőként már kétszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, Scholes azt érzi, hogy a Citynél nehéz dolga lenne.

„Guardiolának az lenne a legnagyobb kihívás az eddigi karrierje során, ha a Cityből kellene európai kupagyőztes csapatot csinálnia.”

„Elfogadom azt, hogy amikor átvette a Barcelona irányítását, hatalmas utat tettek meg a csapattal, hiszen annak a gárdának a teljesítménye már messze volt attól, mint amelyik 2006-ban Bajnokok Ligáját nyert. Guardiola kinevezését megelőzően Frank Rijkaard irányítása alatt a harmadik helyen végzett a Barcelona, tizennyolc ponttal lemaradva a bajnok Real Madridtól.”

A katalán szakember tehát ezután csúcsra vezette a csapatot, kérdés, ezt meg tudná-e tenni a Manchester cityvel is.

„A Citynek sok jó játékosa van, de még soha nem jutottak túl a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből. Európa legjobb csapatává tenni őket sokkal nehezebb lenne, mint ugyanezt elérni a Barcelonával vagy a Bayern Münchennel” – tette hozzá Scholes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik