PL: Mourinho folyamatosan csak magyaráz - Pellegrini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.01. 21:29
José Mourinho, a Premier League-ben szereplő Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere úgy gondolja, a rivális Manchester Citytől pontokat kellett volna levonni, amiért a csapat 2014-ben megszegte a Financial Fair Play (pénzügyi fair play) szabályait. Manuel Pellegrini, a City trénere természetesen nem osztotta a portugál szakember nézeteit és gyorsan tiszta vizet öntött a pohárba…

Mint ismert, az angol Manchester Cityt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 2014 májusában 49 millió fontra megbüntette, amiért a klub megszegte a néhány éve bevezetett pénzügyi fair play szabályait.

José Mourinho, a Chelsea menedzsere elárulta, igazságtalannak tartja a szövetség tavalyi döntését, és véleménye szerint a riválistól a pénzbüntetés mellett pontokat is le kellett volna vonni. Manuel Pellegrini „válaszára” pedig nem kellett sokáig várni.

„Minden menedzser azt mondja az ilyen eseteknél, amit szeretne, és amit elvár ettől a szabálytól. A Manchester Citytől szerintem azért nem vontak le pontokat, mert egyáltalán nem érdemeltünk ilyen szankciót” – kommentálta a felvetést a chilei szakember.

„Mourinho folyamatosan csak magyaráz, mindenről elmondja a véleményét, szerinte semmi sem számít. A Chelsea, a játékvezetők, az FA-kupa, és még sorolhatnám…”

„Azt kérték, mondjam el a véleményem a szezonnal kapcsolatosan, én pedig úgy gondolom, hogy a Chelsea volt a legjobb, megérdemli, hogy megnyerje a bajnokságot. A legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta, és nagyon jó játékosok alkotják a csapatot. Gratulálok Roman Abramovics tulajdonosnak, mert folyamatosan erősíti a keretet, de jár a gratuláció a szurkolóknak, Mourinhónak és az összes csapattagnak is, teljes mértékig megérdemlik a bajnoki címet.”

Pellegrini azt is elmondta, hogy a gárda középpályása, a 31 éves Yaya Touré comhajlítóizom-sérülése miatt biztosan kihagyja a Manchester City soron következő, Tottanham Hotspur elleni mérkőzését, de játéka még a QPR ellen sem biztos.

„Touré sérült. Szerintem még legalább egy hetet ki kell hagynia, egyelőre azt sem tudni, hogy a QPR ellen pályára léphet-e.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik