PL: kiderült, mi Agüero remek formájának a titka

Vágólapra másolva!
2015.05.12. 20:09
null
Sergio Agüero 25 találattal vezeti a PL góllövőlistáját, múlt heti mesterhármasával a másodosztályba küldte a QPR-t (Fotó: Yahoo)
Sergio Agüero, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City argentin válogatott támadója huszonöt találattal vezeti a Premier League góllövőlistáját, és most fény derült a titokra kirobbanó formája mögött: a nyár óta Lionel Messi táplálkozási szakértője alakítja ki az étrendjét.

 

„Sok mindenen változtatnom kellett, elsőként az étrendemen. Egészségesebb életvitelre kellett áttérnem. Lekopogom, egyetlen izomsérülésem sem volt ebben a szezonban, bár a térdemmel adódtak problémák – mondta Agüero a Manchester Evening Newsnak. – Az előző idényben szenvedtem kicsit az edzéseken, minden harmadik szakasz után meg kellett állnom – ezen sürgősen javítani kellett. Edzések után hosszabb kezelésekre volt szükségem, remélem, ez már a múlté, és a jelenlegi formám kitart a karrierem végéig.”

Az új étrend kialakításáért Giuliani Poser felelt, aki Lionel Messit is csúcsformába hozta.

„Meglátogattam egy orvost Olaszországban, aki elemzett mindent, amit csinálunk. Rengeteg szokáson változtatni kellett, nem eszem többé tésztát, cukrot és húst. Utóbbit sokat fogyasztottam, mivel az argentin hús kiváló – folytatta a 26 éves argentin. – Remélhetőleg ez a szezon igazolta, hogy bevált az új étrend, és a pályafutásom hátralevő részében tarthatom a formám.”

Hiába vezeti Agüero a góllövőlistát, az angol profi labdarúgók szervezetének (PFA) szavazásán Diego Costát és Harry Kane-t választották az év csapatának csatárposztjaira. Az argentint azonban nem hatja meg a mellőzés, csak a gólszerzésre koncentrál.

„Nem zavar, hogy nem kerültem be. 2012-ben megnyertük a bajnokságot, és huszonhárom gólt szereztem, mégsem én kaptam az év legjobb fiatal játékosának járó címet – tette hozzá Agüero. – A feladatom az, hogy a lehető legkeményebben dolgozzak, és gólokat szerezzek. Remélem, meg tudom őrizni a formám, bár minden évad más, a védők is egyre jobban kiismernek, és másként próbálnak megállítani. A legfőbb vágyam az, hogy újra trófeákat nyerjek a Manchester Cityvel.”

Agüero vasárnap a Swansea City vendégeként növelheti góljai számát a Premier League 37. fordulójában.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
37. FORDULÓ
Május 16., szombat
13.45:Southampton–Aston Villa (Tv:DIGI Sport1)
16.00:Burnley–Stoke City
16.00:QPR–Newcastle United
16.00:Sunderland–Leicester City
16.00:Tottenham Hotspur–Hull City
16.00:West Ham United–Everton
18.30:Liverpool–Crystal Palace (Tv:DIGI Sport2)

Május 17., vasárnap
14.30:Swansea City–Manchester City (Tv:DIGI Sport1)
17.00:Manchester United–Arsenal (Tv:DIGI Sport1)

Május 18., hétfő
21.00: West Bromwich Albion–Chelsea (Tv: DIGI Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik