PL: Mourinho az Interhez, a Realhoz, a Chelsea-hez is hívta, nem jött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.09. 12:38
null
A hétvégén eljön Mourinho és Gerrard utolsó csatája a PL-ben (Fotó: Reuters)
José Mourinho, a Liverpool elleni angol bajnoki mérkőzésre készülő, már matematikailag is aranyérmes Chelsea menedzsere pénteki sajtótájékoztatóján elárulta, a „vörösök" ikonja, Steven Gerrard edzői pályafutása kedvenc ellenfele, akit a Chelsea-hez, az Interhez és a Real Madridhoz is megpróbált elcsábítani, sikertelenül.

 

Mourinho hosszú perceken át méltatta Gerrardot, aki állítása szerint segített neki jobb edzővé válni. Ellenfélként a Premier League-ben ezen a hétvégén találkoznak utoljára, mivel Gerrard a szezon végén Észak-Amerikában, a Los Angeles Galaxyban folytatja a karrierjét.

„Eljött az idő, hogy tisztelegjek egy igazi bajnok, Steven Gerrard előtt – kezdte nyilatkozatát José Mourinho. – Hozzá hasonló ellenfelekre volt szükségem ahhoz, hogy olyan menedzser legyek, aki ma itt ül önök előtt."

„Steven Gerrard az egyik kedvenc ellenfelem, egy nagyon kedves rivális. A kihívások, amelyek elé állított, jobb edzővé tettek engem."

„Rettentő kemény feladat volt őt megállítani. Nagyon, nagyon nehéz. Volt, hogy nyertem, de volt, hogy vesztettem ellene. Szomorú vagyok, hogy most találkozunk utoljára a pályán."

„Gerrard távozása ugyanúgy elszomorít, mint Frank Lampardé, bár a két szituáció teljesen más. Frank a Chelsea legendája, viszont Steven mindig a másik oldalon állt. Megpróbáltam átigazolni őt a Chelsea-hez, az Interhez és a Real Madridhoz is, de mindig az ellenfelem maradt. Szeretnék tisztelettel adózni előtte, remélem, a Stamford Bridge is így tesz majd."

Gerrard segített Mourinhónak jobb edzővé válni (Fotó: Reuters)
Gerrard segített Mourinhónak jobb edzővé válni (Fotó: Reuters)

„Már túl késő volt szerződtetnem őt, így nem játszhat a Liverpool ellen. Fantasztikus karriert tudhat magáénak szeretett klubjánál. Nemet mondott a legnagyobb csapatok hívására, hogy az övéivel maradhasson. Ki tudja, talán egyszer még meccselhetek ellene mint a Liverpool menedzsere ellen..." – zárta szavait José Mourinho.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik