Man. City: Yaya Touré végre döntött a jövőjéről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.01. 13:57
null
Yaya Touré marad Manchesterben, és BL-trófeával hálálná meg a szurkolók kitartó támogatását. (Fotó: Reuters)
Yaya Touré, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City középpályása hosszas várakozás után végre pontot tett a jövőjét illető ügy végére.

Touré első számú kérője az Internazionale volt, nemrég még azt mondta az ügynöke, kilencven százalék, hogy az elefántcsontparti kiválóság elhagyja Angliát, de azóta a történet éles fordulatot vett.

„Nem kell aggódnia a szurkolóknak, mindenképpen maradok – idézi Tourét a Manchester Evening News. – Biztos vagyok benne, hogy a tapasztalatommal, illetve remélhetőleg a következő hetekben, hónapokban érkező játékosokkal kiegészülve egy rendkívül erős City vág neki a következő szezonnak.”

A 32 éves Touré a City labdarúgójaként kétszeres angol bajnoknak mondhatja magát, 2011-ben elhódította az FA-kupát, 2014-ben magasba emelhette a Ligakupát, de a hőn áhított Bajnokok Ligája-siker csak Barcelonában jött össze, az „égszínkékek” még a legjobb nyolc közé sem tudtak bejutni a sorozatban.

„Túl sokáig voltunk a Manchester United árnyékában, a »vörös ördögök« szurkolói azt mondják, mindig ők lesznek a csúcson, mert megnyerték a Bajnokok Ligáját – folytatta Touré. – El akarom hozni a legrangosabb európai trófeát a rajongóinknak, mindent megteszek a dicsőségért.”

„A City az első klubom, ahol a szurkolók hosszú ideje kántálják a nevemet. Barátok vesznek körül, a szurkolók szeretnek – ezt nem lehet pénzzel megvenni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik