A Manchester City Szaúd-Arábiába adná el Joao Cancelót

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.08.27. 10:13
Joao Cancelo Szaúd-Arábiában Cristiano Ronaldóval ellenfélként találkozhat (Fotó: Getty Images)
Az angol BBC értesülései szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) címvédő Manchester City 21.1 millió fontért eladja portugál szélső védőjét, Joao Cancelót a szaúdi Al-Hilalnak.

A lap azt írja, hogy a manchesteriek megkötötték a megállapodást az Al-Hilallal a védő eladásáról. Noha Cancelo még nem egyezett bele a lépésbe, a BBC szerint a személyes feltételek nem jelentenek problémát, s a portugál védő három évre szóló szerződést köthet.

A 30 éves labdarúgó – aki korábban megfordult a Benficánál, a Valenciánál és az Internél is – 2018-ban, a Juventustól igazolt Manchesterbe, de 2022 végén, 2023 elején megromlott a kapcsolata Pep Guardiolával, mert a szakember szerint nem volt elégedett a neki jutó játékpercek számával, de ezt később maga Cancelo cáfolta meg.

Cancelot ezt követően nem sokkal fél évre a Bayern Münchennek adta kölcsön a City, majd a 2023–2024-es idényt Barcelonában töltötte, s bár az új kiírásra való felkészülést anyaegyesületével kezdte meg, de nem volt ott sem a Chelsea elleni idénynyitón, sem az Ipswich elleni 4–1-es siker alkalmával, illetve kihagyta a Manchester United elleni angol Szuperkupa-mérkőzést is.

A 2022-ben hosszabbító Joao Cancelónak jelenlegi szerződése 2027. június 30-ig szól a Manchester Citynél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik