Jota és Szalah góljával a Liverpool simán nyert az újonc otthonában

Vágólapra másolva!
2024.08.17. 15:30
Szoboszlai Dominiknak is fontos szerepe volt a második liverpooli gólban (Fotó: Getty Images)
Arne Slot menedzser győzelemmel mutatkozott be a Liverpool kispadján, a „vörösök” a második félidőre feljavultak, és 2–0-ra legyőzték az újonc Ipswich Townt. Szoboszlai Dominik végig a pályán volt, a második találatban főszerepet játszott.

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
IPSWICH TOWN–LIVERPOOL 0–2 (0–0) 
Ipswich, Portman Road. V: Tim Robinson
IPSWICH TOWN: Walton – Tuanzebe (Szmodics, 74.), Woolfenden, Greaves, Davis – Luongo (J. Taylor, 64.), Morszi – Burns (Ben Johnson, 57.), Chaplin (Harness, 64.), Hutchinson – Delap (Al-Hamadi, 74.). Menedzser: Kieran McKenna
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold (Bradley, 77.), Quansah (Konaté, a szünetben, Van Dijk, Robertson (Cimikasz, 79.) – Gravenberch, Mac Allister – Szalah, Szoboszlai, L. Díaz – Diogo Jota (Gakpo, 79.). Menedzser: Arne Slot
Gólszerző: Diogo Jota (60.), Szalah (65.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem okozott meglepetést, hogy Szoboszlai Dominik ott volt Arne Slot első tétmérkőzésre nevezett kezdőcsapatában. A holland szakvezető a Liverpooltól kilenc év után távozó Jürgen Klopp helyét vette át a „vörösök” kispadján, így nem túlzás kijelenteni, hogy új időszámítás kezdődött a klubnál. A „vörösök” előszezonja remekül sikerült, s már a nyáron látni lehetett, hogy Arne Slot a kezdőcsapatában számol Szoboszlai Dominikkal. A magyar válogatott csapatkapitánya a felkészülés alatt jó játéka mellett góllal és gólpasszal vétette észre magát, minden magyar szurkoló abban bízott, hogy át tudja menteni ezt a formát az Ipswich Town elleni Premier League-rajtra.

Az Ipswich legutóbb a 2001–2002-es idényben szerepelt az élvonalban, a „vörösök” ezt megelőzően 2002 februárjában látogattak a Portman Roadra, akkor 6–0-ra nyertek. A hazai drukkereknek sok-sok évet kellett várni ahhoz, hogy ismét Premier League-meccset lássanak a Portman Roadon, így érthető módon felfokozott hangulatban készültek a meccsre, volt olyan, aki száz nullás Ipswich-győzelmet várt… Ed Sheeran is ott volt a lelátón, a világhírű énekes hosszú évek óta hatalmas Ipswich-rajongó, ráadásul mostanra már a klub kisebbségi tulajdonosa lett.

Habár voltak hibák az újonc játékában, már az első perctől érezni lehetett, hogy nem feltartott kézzel futottak ki a pályára a hazaiak, sőt, talán kissé túlpörögtek, ugyanis 13 perc alatt durvaságért már két sárgát is felmutatott nekik a játékvezető.

A 20. percben Alissonnak kellett először védenie, de könnyedén fogta a labdát a kapu közepére érkező fejes után. Nem sokkal később kis híján gólt kapott saját szöglete után a Liverpool, Szoboszlai Dominik elképesztő sprintet vágott le saját kapuja felé, ám Omari Hutchinson lőni tudott, Alisson ismét védett. Az eset után Szoboszlai Dominikot ápolni kellett, mivel Szami Morszi odacsapott neki… Az első félidőben igencsak visszafogott teljesítményt nyújtott a Liverpool, sokatmondó, hogy a hazai szurkolók felállva tapsolták meg csapatukat az öltözőbe vonuláskor.

A fordulás után előbb az Ipswich, majd a Liverpool reklamált tizenegyest, ám egyik esetben sem mutatott a büntetőpontra a játékvezető. Az 59. percben Diogo Jota nagy helyzetben kapu mellé fejelt, de egy perccel később lábbal már pontosabb volt, közelről megszerezte a vezetést a Liverpoolnak. A „vörösök” gyorsan lerendezték a meccset, Szoboszlai Dominik pazar kiugratása után (beleért az egyik védő, így hivatalosan nem gólpassz) Mohamed Szalah talált be. Az egyiptominak ez már a kilencedik gólja volt a PL nyitó fordulóiban, ezzel a vonatkozó lista élén áll.

Az eredmény már nem változott, a Liverpool a második félidőre feljebb kapcsolt, így Arne Slot sima győzelemmel mutatkozott be a „vörösök” kispadján.

TOVÁBBI SZOMBATI PROGRAM
Arsenal–Wolverhampton Wanderers 2–0 (Havertz 25., Saka 74.)
Everton–Brighton & Hove Albion 0–3 (Mitoma 26., Welbeck 56., Adinga 86.)
Kiállítva: Young (66., Everton) 
Newcastle United–Southampton 1–0 (Joelinton 45.)
Kiállítva: Schär (28., Newcastle)
Nottingham Forest–AFC Bournemouth 1–1 (Wood 23., ill. Semenyo 86.)
West Ham United–Aston Villa 1–2 (Paquetá 37. – 11-esből, ill. Am. Onana 4., Durán 79.)

VASÁRNAPI PROGRAM
15.00: Brentford–Crystal Palace (Tv: Spíler1)
17.30: Chelsea–Manchester City (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

HÉTFŐI PROGRAM
21.00: Leicester–Tottenham Hotspur (Tv: Match4)

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Manchester United–Fulham 1–0 (Zirkzee 87.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik