Megegyezés született az Everton kacifántos tulajdonosváltási ügyében

Vágólapra másolva!
2024.09.23. 14:20
Fotó: Getty Images
Az olasz AS Romát is tulajdonló Friedkin Group előrehaladott tárgyalásokat folytat az Everton labdarúgócsapatának megvásárlásáról – írja hétfői beszámolójában a BBC. A klub azóta hivatalos felületein közölte, hogy megegyezés született a tulajdonosváltással kapcsolatban.

FRISSÍTÉS: MOSHIRIÉK MEGEGYEZTEK A FRIEDKIN GROUPPAL

Az Everton hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a jelenlegi tulajdonos Farhad Moshiri által irányított Blue Heaven Holdings megegyezett az általa birtokolt többségi tulajdonrész eladásáról a Friedkin Grouppal. Az üzlet jelenleg az illetékes hatóságok, így a Premier League, az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) és a pénzügyi hatóságok jóváhagyására vár.


A Friedkin Group nem új szereplő a történetben, júniusban nagy vonalakban már megállapodott a többségi tulajdonossal, Farhad Moshirival 94 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról, de egy hónappal később abbamaradtak a tárgyalások.

A BBC megkereste az érdekelteket a Bloombergen is megjelenő mostani hírrel kapcsolatban, de egyikük sem kívánta kommentálni.

Az amerikai Dan Friedkin befektetési társasága jelenleg is kapcsolatban áll a liverpooli klubbal, korábban 200 millió fontot hitelezett neki, és megállapodás esetén ez is tulajdonrészre váltható.

Mint ismert, a stadionépítésbe bonyolódó, pénzügyi szabálytalanságok miatt a legutóbbi idényben pontlevonással sújtott, mindeközben a pályán sem a legjobb időszakát élő klubért korábban bejelentkezett a miami 777 Partners, de nem született egyezség, mint ahogy egyelőre egy másik amerikai befektetőjelölttel, John Textorral sem.

Angliai sajtóhírek szerint a közelmúltban Textor is közel jutott az egyezséghez az Evertonnal, ám hiába van tárgyalási elsőbbsége egy bizonyos időszakra, az ő esetében hátráltató tényező, hogy a Crystal Palace-ban 45 százalékos részesedése van, attól egyelőre nem tudott megválni, két Premier League-klubnak pedig nem lehet egyszerre a tulajdonosa.

Az Everton öt forduló után nyeretlenül, egy ponttal az angol tabella 19. helyén áll.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik