Arsenal: Wenger szerint készen állnak a bajnoki aranyéremre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.18. 09:12
null
Arsene Wenger és Mesut Özil immár egy úton <br />(Fotó: Reuters)
Noha Arsene Wenger nemrégiben nevetségesnek minősítette az Arsenalt bajnokesélyesnek kikiáltókat, a klub részvényeseinek csütörtöki közgyűlésén arról beszélt, hogy igenis céljuk az angol labdarúgó Premier League megnyerése ebben a szezonban.

„Óriási ambíció dolgozik bennünk, hogy megnyerjük a bajnokságot ebben a szezonban – mondta a londoni futballcsapat menedzsere az Emirates Stadionban tartott közgyűlésen. – Jelenleg vezetünk, ez kiváló pozíció, de a helyzetértékeléssel várjuk meg a november végét, akkor már sokkal tisztábban látunk.”

Wenger elmondta: március eleje óta a csapat csupán egy mérkőzést veszített el, és ama bizonyos kudarc óta (1–3 hazai pályán az Aston Villa ellen a 2013–2014-es bajnokság nyitányán) játékosai rendkívüli mentális tartásról tettek tanúbizonyságot.

„A Premier League ebben a szezonban is nagyon kiélezett lesz, úgyhogy szükségünk lesz az önök támogatására – fordult a menedzser a részvényesekhez. – Elő-előfordult, hogy ezt nem éreztük, de végtére is a mi feladatunk önöket inspirálni, és bízom benne, hogy május végén mindannyian nagyon boldogok leszünk.”

A legutóbbi közgyűlésen a részvényesek egy része támadta a klubot Robin van Persie eladása miatt, ám most egy másik világsztár, Mesut Özil szerződtetése láthatóan nyugalmat teremtett köreikben. Wenger azonban kitart amellett, hogy Özil becserkészése ellenére a filozófiája nem változott, továbbra is a nagy tehetségek felfedezését és kinevelését tekinti a klub legfontosabb feladatának.

„A nagy pénzügyi tartalékokkal rendelkező klubok száma folyamatosan nő, ezért továbbra is azt gondolom, hogy a mi utunk a fiatalok kinevelése – mondta a francia szakember. – Korábban szigorúan vissza kellett fognunk a költekezést, és bár ez az időszak elmúlt, a játékstílusunkhoz és az értékeinkhez úgy maradhatunk hűek, ha saját magunk neveljük ki a kulcsjátékosainkat, ha a fiatal labdarúgók beépítését kiemelten kezeljük. Az Arsenal jövője a klubon belüli munkán nyugszik, a tehetségek felkutatásán és kinevelésén. De persze szükségünk van már befutott játékosok igazolására is. Özil szerződtetése nem igényelt kutatást, csupán pénzt. Örülök, hogy bizonyíthattuk önöknek, hogy megfelelő esetben készek vagyunk pénzt áldozni.”

A tabella első helyén álló Arsenal – melynél Bacary Sagna, Mesut Özil és Santi Cazorla is egészséges, így mindhárman játszhatnak – szombaton a Norwich Cityt fogadja a Premier League 8. fordulója keretében. Az „ágyúsok” eddig 13-szor nyerték meg az angol bajnokságot, legutóbb 2004-ben lett az övék a trófea.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik