Hosszútávfutás: egy hónap múlva rajtol a Balaton Szupermaraton

Vágólapra másolva!
2011.02.17. 13:41
Címkék
Egy hónap múlva, március 17-én rajtol Siófokról a 4. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton, ezzel elkezdődik a Budapest Sportiroda futószezonja.



 

Az ország egyik legnagyobb ultrafutó eseményének résztvevői négy nap alatt kerülik meg a Balatont. A 195.4 kilométeres távot egyéniben, párban, illetve három-, vagy négyfős váltóban futhatják az indulók.

Az első napon a Siófoktól Fonyódig tartó 46.7 kilométeres szakaszt teszik meg a résztvevők, a második napon a leghosszabb, 52.9 kilométeres, Fonyód és Szigliget közötti etap következik. A harmadik napon a 43.6 kilométeres Badacsony–Balatonfüred szakasz, végül az esemény zárónapján a Balatonfüredtől Siófokig tartó 52.2 kilométer vár az indulókra – derül ki a szervezők közleményéből.

Aki a FélBalaton Szupermaratonra nevez, a Badacsony és Siófok közötti távot teljesítheti két nap alatt. Ezen a távon ugyancsak egyéniben, párban és váltóban lehet indulni. A Balaton Szupermaraton mezőnyéhez idén is lehetőség van naponta csatlakozni a Maraton+ keretében. Az idei Balaton és FélBalaton Szupermaraton újdonságaként pedig a harmadik napon a 42 kilométeres, BSI MaratonFüred nevű maratoni táv is futható Badacsonytomaj és Balatonfüred között.

A Balaton Szupermaratonra az ország minden részéből érkeznek indulók, de az esemény a külföldiek körében is népszerű: idén eddig többek között amerikai, brit, holland, japán, litván és német futók jelezték részvételi szándékukat. A BSI egyik legkülönlegesebb futóeseményének mezőnye a Siófoki Aranypartról rajtol, majd ugyanoda is érkezik vissza, a négy nap alatt útba ejtve a Balaton mellett fekvő településeket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik