Gomesszel nem bírtak az Ágyúsok

Vágólapra másolva!
2007.02.20. 23:09
Egygólos előnyt szerzett a PSV Eindhoven labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Edison Mendez szerezte az egyetlen gólt a találkozón, míg a holland kapuban Gomes mindent hárított.
Mendes tűnik el a társak gyűrűjében
Reuters
Mendes tűnik el a társak gyűrűjében
Mendes tűnik el a társak gyűrűjében
Reuters
Mendes tűnik el a társak gyűrűjében

Az Arsenal a PSV Eindhoven otthonába látogatott, és a hazai csapat dolgozta ki az első helyzetet: Koné begyűjtött egy labdát, majd 20 méterről a kapu mellé lőtt.

Egyik oldalon sem volt túl sok hazai játékos, az Arsenal tizenegy légióssal állt fel, míg a PSV-ben is mindössze két holland, Kromkamp és Cocu kapott szerepet a kezdőben. Fehér Csaba a kispadon kapott helyet.

A 14. percben a brazil kapusnak, Gomesnek kellett megmutatnia, hogy kiváló képességei vannak: Rosicky lövését hatalmas bravúrral védte.

Az első félóra környékén több lehetőség is adódott a csapatok előtt, de hazai oldalról Tardelli, a vendégek részéről pedig Henry és Rosicky sem tudta bevenni a hálót. A félidő vége előtt újra Henry villant, de 12 méterről leadott lövését kiütötte Gomes.

A második játékrész a leshatárról kiugró Koné helyzetével indult, de az elefántcsontparti csatár a hosszú sarok mellé lőtt.

A 61. percben váratlanul szerzett vezetést a PSV: Mendez 28 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, és a labda a vetődő Lehmann mellett a hálóban kötött ki. A másik oldalon Gomes továbbra is remekelt, a 69. percben Fabregas egy kényszerítő után tesztelte közelről, de a brazil kapuson ő sem tudott kifogni.

Az eredmény nem változott, a PSV egygólos előnyt szerzett a visszavágóra. Fehér Csaba nem kapott lehetőséget.

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
PSV Eindhoven – Arsenal 1-0 (0-0)
Eindhoven, 35 ezer néző, vezette: Tom Henning Övrebö (norvég)
PSV EINDHOVEN:
Gomes- Kromkamp, Alex, Da Costa, Salcido- Culina, Simons, Cocu- Mendez, Diego- A. Koné.
Vezetőedző: Ronald Koeman.
ARSENAL
Lehmann- Gallas, Touré, Senderos, Clichy- Hleb, Gilberto Silva, Fabregas, Rosicky- Henry, Adebayor.
Menedzser: Arséne Wenger.
Gólszerző: Mendez (61.)
Sárga lap: Senderos (63.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik