Ferguson: Ez volt a klub történetének legszebb európai mérkőzése

Vágólapra másolva!
2007.04.11. 09:57
Sir Alex Ferguson vezetőedző szerint a klub történetének legszebb európai kupagyőzelmét aratta a Manchester United kedden este a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, az AS Roma ellen 7-1-es győzelmet kimagasló teljesítményének köszönhette a hazai együttes. A skót tréner hozzátette: az angol pontvadászat erősségét mutatja, hogy minden bizonnyal három csapattal képviselteti magát a legjobb négy között.
Gólfesztivált láthatott a közönség az Old Traffordon - TEKINTSE MEG A MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁNKAT!
Reuters
Gólfesztivált láthatott a közönség az Old Traffordon - TEKINTSE MEG A MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁNKAT!
Gólfesztivált láthatott a közönség az Old Traffordon - TEKINTSE MEG A MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁNKAT!
Reuters
Gólfesztivált láthatott a közönség az Old Traffordon - TEKINTSE MEG A MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁNKAT!

„Minden játékosom fantasztikusan futballozott. Remek volt a tempónk, kimagaslóan támadtunk – kezdte értékelését a skót sikeredző, majd hozzátette: - Egyértelmű, hogy ez volt a legjobb európai kupaesténk. Egyáltalán nem vártuk, hogy 7-1-re nyerünk, de nagyon magas volt a játékunk minősége”.

Sir Alex Ferguson ezután kitért az európai klubfutball mostani erőviszonyaira, úgy gondolja, jelenleg a Premiership uralkodik a földrészen.

„Valószínűleg ez most Európa legjobb bajnoksága, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy hárman jutnak az elődöntőbe. Hat vagy hét évvel ezelőtt még a spanyol labdarúgás volt a legjobb. De ennek a szezonban a Barcelona és a Real Madrid meg sem közelítette a korábbi évek eredményeit, míg az angol futball minősége és versenyképessége nagyot javult az elmúlt szezonokban” – jelentette ki a Manchester United szakmai főnöke.

Kedden este az ismét szenzációsan játszó, két gólt szerző Cristiano Ronaldo volt az egyik hős, újfent bebizonyította, a világ legjobbjai közé tartozik.

„Egyáltalán nem lep meg a sikerünk, hiszen a csapat összes játékosa nagyon magabiztos, hisz magában és tudásában. Mindannyian hittünk a továbbjutásban, az eredmény pedig hihetetlenül szép. Nagyszerű, hogy 7-1-re győztünk a Roma elleni negyeddöntőben, ez csodálatos siker a klub és a csapat számára. Most már viszont az elődöntőre kell összpontosítanunk” – jelentette ki a portugál zseni.

A középpályássor másik kiemelkedően teljesítő klasszisa a tavaly nyáron igazolt Michael Carrick volt, aki két parádés lövéssel késztette megadásra Donit.

„Nagyszerű érzés, hogy kiválóan kezdtük a találkozót és kihasználtuk lehetőségeinket. Az pedig már álomszerű, hogy a mérkőzés további részében is hasonló színvonalon játszottunk” – értékelt röviden a klasszis.

A rómaiak mestere, Luciano Spalletti nem volt bőbeszédű a súlyos vereség után, de ez nem is meglepő, hiszen kimondva-kimondatlanul is sokkal jobbra számított.

„Nehéz megmagyarázni a történteket, főként amiatt, hogy az első tíz percben még jól is játszottunk. Sajnos az első támadásból gólt szerzett a Manchester United, s nem tudtunk reagálni a hazaiak elképesztő lelkesedésére. Sajnos drága árat fizettünk tapasztalatlanságunkért” – mondta az olasz gárda trénere.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

A KEZDŐCSAPATOK:
1 Van Der Sar 32 Doni
22 O'Shea 77 Cassetti
6 Brown 5 Mexés
5 R. Ferdinand 13 Chivu
4 Heinze 2 Panucci
7 C. Ronaldo 16 De Rossi
16 Carrick 7 Pizarro
24 Fletcher 4 Wilhelmsson
11 Giggs 23 Vucsinics
24 Smith 30 Mancini
8 Rooney 10 Totti
Vezetőedző: Vezetőedző:
Sir Alex Ferguson Luciano Spalletti
Gólszerző(k): Carrick (11., 60.), Smith (17.), Rooney (18.), Ronaldo (44., 49.), Evra (82.), ill. De Rossi (69.)
Csere: O'Shea helyett Evra (52.), Giggs helyett Solskjaer (61.), Carrick helyett Richardson (73.), ill. De Rossi helyett Faty (86.), Wilhelmsson helyett Rosi (88.), Mancini helyett Okaka Chuka (90.)
Sárga lap: Smith (41.), Rio Ferdinand (42.), ill. Cassetti (76.), Mexés (83.)
---- & ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik