Gól nélküli rangadó, amelyen Cristiano Ronaldo tizenegyest hibázott

Vágólapra másolva!
2008.04.23. 22:33
Nem bírt egymással a két sztárcsapat a sokak által a Bajnokok Ligája "döntőjének" titulált rangadón a Nou Campban, ahol a Barcelona gól nélküli döntetlent játszott a Manchester Uniteddel. Pedig az angol csapat igen közel járt a vezetéshez, hiszen jogos tizenegyest kaptak a 2. percben, a büntetőt azonban Cristiano Ronaldo mellérúgta. A visszavágót jövő kedden rendezik az Old Traffordon.
Szállt a labda Cristiano Ronaldo tizenegyese után, és végül a hálótartó vasat találta telibe
Fotó: Reuters
Szállt a labda Cristiano Ronaldo tizenegyese után, és végül a hálótartó vasat találta telibe
Szállt a labda Cristiano Ronaldo tizenegyese után, és végül a hálótartó vasat találta telibe
Fotó: Reuters
Szállt a labda Cristiano Ronaldo tizenegyese után, és végül a hálótartó vasat találta telibe

Káprázatos felvezetése volt a találkozónak a Nou Campban, hiszen a Barcelona szimpatizánsai fantasztikus élőképet alkottak, amellyel a csapatukat próbálták minél jobb eredmény elérése sarkallni, miután a spanyoloknak ebben a szezonban már csak a BL-ben van esélyük trófeát nyerni.

Nem úgy indult azonban a meccs, hogy ebből az elképzelésből túl sok minden megvalósulna, mivel a lendületesen kezdő United Milito kezezése után már a 3. percben büntetőt lőhetett. Más kérdés, hogy Cristiano Ronaldo nagyképűen a kapu melletti hálótartó vasat találta el – persze, ha azt akarta, akkor gyönyörű volt…

A MU lendülete aztán elfogyott a tizenegyes kihagyása után, és a Barcelona egyre inkább átvette az irányítást. Hiába volt azonban nyomasztó fölényben a Xavi-Messi páros által mozgatott katalán brigád, igazán nagy gólszerzési lehetőséget nem hozott az első félidő.

A játék képe a második 45 percre sem változott sokat: az első tíz percben alaposan nekidurálták magukat a csapatok, és ekkor már a hálók is megrezdültek: az egyik oldalon Eto’o, a másikon Carrick találta el az oldalhálót.

Ahogy az utolsó félórára fordultak a csapatok úgy húzták be a kéziféket, és ismét jó iramú, de brusztolós, és kevéssé látványos játékkal folytatták a meccset. Aztán érkezett a Barcelonába Thierry Henry, aki némileg feldobta a játékot, de ő is kevés volt ahhoz, hogy ez a meccs ne 0–0-ás döntetlennel záruljon.

A gól nélküli döntetlen némiképp hízelgő a Manchesterre nézve, amely az UEFA statisztikája szerint mindössze 36 százalékban birtokolta a labdát. A két csapat egyébként 8. alkalommal találkozott egymással valamely nemzetközi kupaküzdelmei során, és két 3–3 és egy 2–2 után 4. döntetlenjüket játszották.

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Barcelona
Nézőszám: 85 000
Játékvezető: Busacca
Asszisztensek: Arnet, Cuhat (mindhárom svájci)

A KEZDŐCSAPATOK
BARCELONA MAN. UNITED
1 Valdés 1 Van de Sar
11 Zambrotta 4 Hargreaves
4 Marquez 5 R. Ferdinand
3 G. Milito 6 W. Brown
22 Abidal 3 Evra
6 Xavi 16 Carrick
24 Y. Touré 18 Scholes
20 Deco 13 Park
19 Messi 7 Cristiano Ronaldo
9 Eto’o 10 Rooney
8 Iniesta 32 Tévez
Vezetőedző: Menedzser:
Frank Rijkaard Sir Alex Ferguson

Csere: Messi helyett Krkic (61.), Deco helyett Henry (78.), ill. Rooney helyett Nani (76.), Tévez helyett Giggs (85.)
Sárga lap: Márquez (44.), Hargreaves (73.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik