Holland teszt előtt Benítez és az Inter

Vágólapra másolva!
2010.09.14. 16:03
null
Benítez a további fejlődést tartja szem előtt (Fotó: Action Images)
Címkék
A címvédő Internazionale a sorozat főtáblájára először felkerülő holland Twente otthonában kezdi meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája 2010–2011-es szezonjában. Rafa Benítez, az olaszok vezetőedzője szerint a legfontosabb, hogy tovább fejlődjön a csapata, míg Michel Preud'homme elmondta, együttesének nincs veszítenivalója a ma esti találkozón. Az A-csoport másik mérkőzésén a saját bajnokságában egyaránt gyengén kezdő Werder Bremen és Tottenham találkozik.

A José Mourinho örökébe lépő Rafael Benítez vezetőedző irányításával három eddigi tétmeccséből mindössze egyet nyert meg a milánói alakulat, amely azonban ezzel együtt is esélyesnek számít a sorozat főtábláján először szereplő holland bajnok elleni párharcban. A Twente legutóbb 35 éve találkozott olasz riválissal a nemzetközi porondon, akkor az UEFA-kupa elődöntőjében oda-vissza felülmúlta a Juventust. Az Inter a legutóbbi nyolc BL-meccséből hetet megnyert, ráadásul a legutóbbi öt hollandiai látogatása során veretlen maradt.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A szakvezető a legfontosabbnak azt tartja, hogy lássa együttesén a folyamatos fejlődést:

„Fantasztikus csapatom van, és nem foglalkozom a múlttal. Már látható a fejlődés, amióta ideérkeztem, de még bőven van dolgunk. Több meccsét is megnéztem a Twentének, nem lesz könnyű dolgunk, már csak azért sem, mert biztos jó eredménnyel akarnak kezdeni a BL-ben. Persze nekünk elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk" – nyilatkozta Benítez.

„Ha jól játszunk, akkor annak meglesz az eredménye. Az előző szezonhoz hasonló mentalitással és hozzáállással idén is felérhetünk a csúcsra. Tavaly nem volt túl jó az Inter a csoportkörben, ám ezúttal jobban akarunk szerepelni. Nem könnyű az olyan csapatoknak, amelyekből sokan vettek részt a vébén, de szerintem jó úton járunk" – tette hozzá a vezetőedző a felvezető sajtótájékoztatón. Sérülés miatt Thiago Motta és Dejan Sztankovics el sem utazott a csapattal Hollandiába.

Az ellenfélnél közben úgy vannak vele, hogy csak nyerhetnek a ma esti találkozóval:

„Az Inter képes irányítani a játékot, amikor szüksége van rá, de át is engedi a teret a másik csapatnak, ha a szituáció úgy hozza, mint tette azt a Barcelona ellen. Ellenfelünk erősségei mit sem változtak, de örülök hogy az Inter ellen kezdünk. Csak nyerhetünk a meccsel, nincs veszítenivalónk" – mondta Michel Preud'homme, a Twente szakvezetője.

„Ez most valami új a csapatnak és a szurkolóknak. Az álmuk tovább folytatódhat. Köszönjük nekik, hogy itt lehetünk, és mindent megteszünk, hogy a legjobban szerepeljünk. Szerencsére mindenki egészséges. A saját játékunkat akarjuk játszani, támadni fogunk, amikor csak lehetséges" – zárta mondandóját Preud'homme.

Az A-csoport másik keddi találkozóján a Werder Bremen a Tottenham Hotspurt fogadja. Egyik gárda sem kezdte túl fényesen hazája bajnokságát (a németek csak a 10.,  az angolok pedig csupán a 11. helyen állnak), ráadásul a vendégeknél sok a sérült is. A Spurs 1962 óta – amikor az elődöntőig jutott – először szerepelhet a legrangosabb európai kupasorozatban, továbbá a csapat jelenlegi menedzsere, Harry Redknapp révén 2002–2003 óta először lesz angol szakvezető a Bajnokok Ligájában.

 
BL, A-CSOPORT
TWENTE–INTERNAZIONALE
Enschede, FC Twente Stadion, 20.45. V: Pedro Proenca (portugál)
A várható kezdőcsapatok:
Twente : Mihajlov – Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli – Brama, L. De Jong, T. Janssen – Ruíz, Janko, Chadli (vagy Bajrami). Vezetőedző: Michel Preud'homme
Inter : Júlio César – Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu – J. Zanetti, Sneijder, Cambiasso – Eto'o, D. Milito, Pandev. Vezetőedző: Rafel Benítez
 
WERDER BREMEN–TOTTENHAM
Bréma, Weserstadion, 20.45. V: Massimo Busacca (svájci)
A várható kezdőcsapatok:
Werder Bremen: Wiese – Fritz, Prödl, Pasanen, Silvestre – Bargfrede, Frings – Marin, Wesley, Hunt – Arnautovic. Vezetőedző: Thomas Schaaf
Tottenham: Cudicini – Corluka, Kaboul, Gallas, Bale – Huddlestone, Palacios – Lennon, Kranjcar, Van der Vaart – Crouch. Vezetőedző: Harry Redknapp
KÖVESSE AZ ESEMÉNYEK ALAKULÁSÁT AZ NSO–N!

 

Van der Vaart (középen) ezúttal a Tottenham sikeréért küzdhet a BL-ben
Van der Vaart (középen) ezúttal a Tottenham sikeréért küzdhet a BL-ben
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik