Van Persie nagyszerű villanásaival nyert az MU

Vágólapra másolva!
2012.10.02. 22:46
null
Van Persie előbb vállal, majd a levegőbe felugorva elpörgetve talált be (Fotó: Action Images)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának 2. fordulójában a Manchester United Robin van Persie (és Wayne Rooney) nagyszerű megmozdulásaival hátrányból fordítva, 2–1-re nyert a CFR Cluj otthonában, míg a Braga 2–0-ra győzött a Galatasaray vendégeként. A „vörös ördögök” 100. BL-sikerüket aratták.

CFR CLUJ (romániai)–MANCHESTER UNITED (angol)

A hétvégén hazai pályán vereséget szenvedő Manchester United ezúttal nem kapott gólt a második percben, igaz, vélhetően annak sem örültek a „vörös ördögök”, hogy az első negyedóra előtt így is megrezdült a hálójuk. A hamar megsérülő Sougou a lecserélése előtt többször is veszélyt alakított ki a jobb oldalon, egyik beadását követően pedig Kapetanosz kapásból a hosszú alsóba pörgetett (1–0).

Nem volt újdonság a hátrány a Javier Hernández, Rooney, Van Persie támadósorral kezdő Sir Alex Ferguson együttese számára, hiszen szezonbeli kilencedik mérkőzésén hatodszor szerzett vezetést az aktuális ellenfél.

A hazaiak lendülete a 18. perc környékén kezdett elfogyni, ezt követően Rooney, Cleverley és Anderson révén egyre többet került helyzetbe az angol csapat, a 22. percben pedig előbbi belöbbölt labdája után Van Persie kapáslövése alig kerülte el a jobb sarkot.

A nemegyszer kézilabdához hasonlóan az ellenfél büntetőterülete előtt adogató „vörös ördögök” az első fél óra előtt kiegyenlítettek: Rooney bal oldali szabadrúgása után villant Van Persie válla, Felguerias felett így pont átszállt a labda (1–1).

A félidő hátralévő részében Hernández távoli lövését fogta könnyedén, Van Persie ziccerét bravúrral a CFR kapusa, majd Rooney távoli tekerései és „föld alóli” fejese jelentett még veszélyt, újabb gól azonban nem esett.

A második játékrész elejét aztán nagyon megnyomták az angolok, és bár Rooney távoli lökete még szögletre vágódott, és a sarokrúgás után Anderson sem talált kaput, a 49. percben megszerezték a vezetést a vendégek: Rooney indítását Van Persie kapásból pörgette a levegőben a kapuba, szezonbeli hetedik gólját szerezve (1–2).

Ezt követően nagyon visszavett a Manchester United, egy-két kósza Rooney-próbálkozás, Van Persie-lemaradás és néhány les jelentette a támadást ezt követően, míg a hazaiak hiába küzdöttek, Cadú és Rafael Bastos fejesénél is nagyot védett De Gea, így a „vörös ördögök” a Galatasaray után a CFR ellen is begyűjtötték a három pontot.

CFR CLUJ–MANCHESTER UNITED 1–2

GALATASARAY (török)–SPORTING BRAGA (portugál)

A Galatasaray az első fordulóban a Manchester United vendégeként szenvedett egygólos vereséget, most hazai pályán szeretett volna javítani a Sporting Braga ellen. Az első helyzet a portugálok előtt adódott, Custódio azonban nem tudta bevenni Fernando Muslera kapuját a 4. percben.

Az első hazai helyzetre a 9. percig kellett várni, de Burak Yilmaz sem tudott gólt szerezni. A 27. percig nem is született gól, de akkor jött Rúben Micael, és Éder átadását gólra váltotta (0–1).

A félidő hátralévő részében sem tudtak nyomást helyezni Beto kapujára a törökök, így vendég előnnyel mehettek pihenőre a játékosok.

A második félidőben sem tudta feltörni a vendégek védelmét a Galatasaray, sőt, a végén kapott még egy gólt: Alan talált be a 94. percben, a gólpassz újfent Éder nevéhez fűződött (0–2).

A Galatasaray második vereségét is elszenvedte a BL-ben, míg a Braga ezzel a győzelemmel befogta a Kolozsvárt pontszámban.

GALATASARAY–BRAGA
BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
H-CSOPORT

CFR CLUJ (romániai)–MANCHESTER UNITED (angol) 1–2

Kolozsvár, Stadionul Dr. Constantin Radulescu, 16 259 néző. Vezette: Undiano Mallenco (spanyol)
Gólszerző: Kapetanosz (14.), ill. Van Persie (29., 49.)

GALATASARAY (török)–SPORTING BRAGA (portugál) 0–2

Isztambul, Türk Telekom Arena, 46 987 néző. Vezette: Hagen (norvég)
Gólszerző: Rúben Micael (27.), Alan (94.)
AZ ÁLLÁS
1. Manchester United 2 2 3–1 +2 6
2. CFR Cluj 2 1 1 3–2 +1 3
3. Braga 2 1 1 2–2 0 3
4. Galatasaray 2 2 0–3 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik