BL: „A manchesterieknek talán szemüveg kellett volna”

Vágólapra másolva!
2015.05.13. 11:02
null
A rutinos Buffonnak és a már klasszis Pogbának<br />este Madridban lesz jelenése (Fotó: Reuters)
Gianluigi Buffon, a Juventus labdarúgója a szerda esti, Real Madrid elleni BL-elődöntő előtt az angol Daily Expressnek elmondta: karrierje során még nem találkozott olyan rossz döntéssel, mint amit Sir Alex Ferguson, a Manchester United legendás skót menedzsere meghozott, amikor elengedte Paul Pogbát a „zebrákhoz”.

„Sok-sok éve futballozom, de annál különösebb döntéssel nem találkoztam, mint amit Paul Pogba esetében Sir Alex Ferguson és a Manchester United meghozott – mondta Gianluigi Buffon. – Nem tartották elég jónak ahhoz, hogy játsszon, és három évvel ezelőtt eladták őt a Juventusnak.”

„Alig néhány edzésen láttuk, de már feltűnt, hogy ez a fiú mennyire jó. Lehet, hogy nem ugyanaz a játékos volt, mint akit Manchesterben is láttak. Úgy gondoltuk, talán szemüvegre lenne szükségük. Sohasem találkoztam még olyan futballistával, aki annyira erős, ügyes, technikailag képzett és sokoldalú, mint Pogba volt az ő korában. Megvan a saját stílusa, ugyanakkor olyanokra is képes, mint Messi vagy Cristiano Ronaldo. Az, hogy az MU hagyta távozni a világ egyik legjobb játékosát, számunkra csak jó hír.”

A 37 éves kapus Pogba lehetséges távozásáról is beszélt.

„Természetes, hogy olyan klubokkal boronálják őt össze, mint a Chelsea, a Manchester City, a Real Madrid vagy a PSG, de az ő célja jelen pillanatban a Juventus. Valamint az, hogy itt valósítsa meg az álmait. Ha ez a sok élcsapat valóban szeretné megszerezni és egymásra licitál, akkor szerintem megdönti az átigazolási rekordot.”

A középpályás piaci értékét a transfermarkt.de 50 millió euróra becsüli, ám ügynöke szerint a francia az átigazolási rekord megdöntésével vált csapatot, azaz legalább 100 millióért hagyja el Torinót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik