BL: a Juve sportigazgatója megtartaná Pirlót és Pogbát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.07. 16:09
null
„Pirlo könnyei megmutatták, milyen erős érzelmek fűzik a klubhoz” (Fotó: Action Images)
Az elveszített berlini finálé után a Juventus sportigazgatója, Giuseppe Marotta összegezte csapata elmúlt szezonját. Az olaszok több játékosának is kérdéses a sorsa, így a sportvezető igyekezett eloszlatni a nap mint nap felvetődő pletykákat.

 

Marotta elmondása szerint csak dicséret illeti a Juventust, hiszen a BL-döntőbe jutás mellett az olasz bajnokságot és kupát is megnyerte az együttes.

„Szeretném megdicsérni a csapatot és Massimiliano Allegrit, hiszen ez volt a lezárása egy különleges szezonnak – kezdte értékelését Marotta. – A berlini fináléban becsületesen és hitelesen játszottunk egy nagyon erős ellenféllel szemben. Ez a csapat nemrég állt össze, és így is négy bajnoki címet gyűjtött be és bejutott a BL-döntőbe. Remélem, a következő időszak még ennél is sikeresebb lesz.”

A sportigazgató beszélt Andrea Pirlo sorsáról is, aki a hírek szerint a tengerentúlra igazolhat, a 2016 nyaráig szóló szerződése ellenére.

„Remélem nem igazol Amerikába. Pirlo az olasz labdarúgás mellett a Juventus ikonjává is vált. A lefújást követő könnyei megmutatták, hogy milyen erős érzelmek fűzik a klubhoz.”

Azonban Marotta elmondása szerint fel vannak készülve arra is, ha az olasz játékmester távozik, és elképzelhető, hogy megtalálták a megfelelő utódot Sami Khedira személyében.

„Mivel a szezon véget ért, holnaptól az átigazolásokra koncentrálunk. Pirlót nem lenne könnyű pótolni, de ott van Marchisio, és Allegri is további alternatívákat keres. Kapcsolatban vagyunk Sami Khedirával, de a hivatalos bejelentésig semmi sem biztos. Mindenesetre ő megfelelő erősítés lenne a középpályánkra.”

Carlos Tévez kapcsán a Boca Juniors került szóba, mint lehetséges következő állomás, de Marotta szerint a Juventus az argentin csatárát is megtartaná, akinek szintén még egy évig él a szerződése.

„A játékos vágya a fontos ebben a kérdésben, úgyhogy leülünk vele és majd meglátjuk, mit szeretne. Meg szeretnénk tartani, és reméljük, hogy ő is maradni akar, azonban minden lehetőségre fel kell készülnünk. Sokat adott a Juventusnak, remélem, itt folytatja majd a pályafutását.”

A fiatal francia középpályás, Paul Pogba aláírásáért szinte fél Európa sorban áll, azonban az olasz csapat vezetősége semmiképp sem szeretne megválni tőle.

„Pogba helyzete bonyolult. Szükségünk van rá, hogy a csapat továbbfejlődhessen. Ebben a helyzetben a klub akarata a hangsúlyosabb, mint a játékosé. A kapcsolatunk kiváló, nem akarjuk eladni, és tárgyalásokat sem folytatunk senkivel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik