BL-selejtező: előnyben a PAOK és a Ludogorec; a Slovan tíz emberrel ért el döntetlent

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.07.24. 22:13
William Troost-Ekong szerezte a PAOK harmadik, egyben győztes találatát (Fotó: PAOK FC/Facebook)
A görög PAOK egygólos előnyt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén, miután a szerdai játéknapon odahaza 3–2-re legyőzte a bosnyák Borac Banja Lukát. A bolgár Ludogorec kétgólos előnyt harcolt ki a fehérorosz Dinamo Minszk ellen, míg a szlovák Slovan Bratislava több mint hatvan percet emberhátrányban játszva ért el értékes döntetlent a Celje vendégeként.

A találkozó végig nagyon izgalmasan alakult, Konsztandinosz Kulierakisz révén a 17. percben a PAOK szerzett vezetést, de öt perccel később tizenegyesből egyenlítettek a vendégek. A 39. percben Kulierakisz újabb gólt szerzett, ám még a szünet előtt erre is válaszolt a Borac Banja Luka. A második félidőben aztán újra siker koronázta a sorozatos görög próbálkozásokat, mert a nigériai William Troost-Ekong is betalált, kialakítva a 3–2-es végeredményt.

A bolgár Ludogorec kétgólos előnyt szerzett az első mérkőzésen, miután hazai pályán 2–0-ra legyőzte a fehérorosz Dinamo Minszket. A találkozó végeredménye már az első félidőben kialakult, a folytatásban újabb gól már nem esett, így a bolgárok lényegesebb jobb helyzetből várhatják a jövő héten esedékes visszavágót.

Minden nyitott maradt viszont a szlovén Celje és a szlovák Slovan Bratislava párharcában. A két csapat szerdán Celjében találkozott egymással, és 1–1-es végeredmény született, ami a vendégek számára kedvezőbb eredmény. Annál is inkább, mert a Slovan a 31. perctől kezdve emberhátrányban futballozott Kiriakosz Szavvidisz kiállítása miatt, ám így is kihúzta döntetlennel.

Valamennyi párharc visszavágóját egy hét múlva rendezik. 

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
PAOK (görög, k)–Borac Banja Luka (bosnyák) 3–2
Ludogorec (bolgár, k)–Dinamo Minszk (fehérorosz) 2–0
Celje (szlovén)–Slovan Bratislava (szlovák, k) 1–1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik