Jadyn Edwards duplájával nyert az FTC a női BL-selejtezőben

MAROS JÓZSEFMAROS JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2024.09.04. 18:26
A Ferencváros Jadyn Edwards duplájával nyert észt ellenfelével szemben (Fotó: Török Attila)
A III. Kerületi TVE stadionjában az FTC-Telekom Jadyn Edwards duplájával 2–1-re legyőzte az észt Flora Tallinnt a női labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 10. csoportjában. A magyar bajnokra szombaton az ukrán Vorszkla Poltava vár.

KÁNIKULÁBAN, déli 12 órakor lépett pályára az ukrán Vorszkla Poltava a lett bajnok SFK Riga ellen a női Bajnokok Ligája 10. csoportjának budapesti minitornáján. Küzdöttek a hölgyek, de a forróságban nem volt egyszerű futballozni; a játék az ukránoknak ment jobban, az 5–0-s győzelemnek köszönhetően szombaton késő délután a Ferencváros ellen játszhatnak!

S ha már az FTC… A hétszeres magyar bajnok a hatszoros észt bajnokkal, hétszeres kupagyőztessel és hétszeres Szuperkupa-győztessel, az FC Flora Tallinn-nal találkozott. Van közös pont a két együttes között, mégpedig Vlada Kubassova. Az FTC támadója télen éppen a Florától érkezett a zöld-fehérekhez, és az eddig lejátszott tizenegy bajnoki mérkőzésen nyolc gólt szerzett, de letette névjegyét az észt válogatottban is, nemzeti színekben eddig hatvanöt alkalommal lépett pályára és tízszer volt eredményes.

A BL-meccs főszereplője azonban Jadyn Edwards volt: az amerikai légiós a 40. másodpercben remekül lőtte a labdát a Tallinn kapujának jobb sarkára. Még örült mindenki a Fradi oldalán, amikor gyors bal oldali támadás végén Mari-Liis Lillemae egyenlített. A 22. percben ismét vezethetett volna az FTC, de Jadyn Edwards kihagyta a Nagy Viktória buktatásáért megítélt tizenegyest! A 45. percben Nagy Vanessza a jobb oldali kapufa tövére lőtte a labdát, majd az 57. percben megismételte szinte ugyanezt, akkor a lécet találta el. A 62. percben már siker koronázta a Fradi támadásait, Leyla McFarland jobb oldali beadását követően Jadyn Edwards az öt és feles sarkáról fejelte a labdát a bal felső sarokba.

S hogy a végére is maradjon izgulni való: Nagy Vanessza kiállítása miatt (Marta Panovát buktatta) tíztagúra fogyatkozott a Fradi – sőt a reklamáló edzőt, Albert Flóriánt is piros lappal fegyelmezte a játékvezető –, de a csapat már nem engedte ki a kezéből a győzelmet és így megérdemelten játszik a szombaton 16.30 órakor kezdődő, Poltava elleni, s immár a BL-továbbjutásról döntő mérkőzésen!
 

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
FTC-TELEKOM–FC FLORA TALLIN 2–1 (1–1)
Budapest, Kalap utca, 458 néző.  Vezette: Rita Vehapi (koszovói)
 FTC: Kosztics – Ott, Zágonyi, Demeter, Gödér – Fenyvesi, Nagy Viktória (Czellér, 81.), Kubassova (Garcia, 92.), Edwards, McFarland (Turóczy, 64.) – Nagy Vanessza. Vezetőedző: Albert Flórián
TALLINN: Kapa – Rosen, Purgats, Raamet, Saulep (Panova, 78.), Lillemae – Palts, Tarkmeel, Haberli (Oispuu, 70.) – Teem, Tammik (Kurg, 70.). Vezetőedző: Aleksandra Sevoldajeva
 Gólszerző: Edwards (1–0) az 1., Lillemae (1–1) az 5., Edwards (2–1) a 64. percben
Kiállítva: Nagy Vanessza (79. – Ferencváros) 
MESTERMÉRLEG  
Albert Flórián: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, sajnos kimaradt a tizenegyesünk, és nem tudtuk úgy folytatni a játékot, ahogy elkezdtük. Le a kalappal a lányok előtt, mert óriásit küzdöttek, és szerintem időnként jól is játszottunk. Nehéz lesz szombaton, mert jó az ukrán csapat, de mindent megpróbálunk és elkövetünk, ha már itt vagyunk a továbbjutás kapujában.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik