Sebastian Hoeness: Nagyon közel voltunk a győzelemhez

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.09.18. 07:12
Sebastian Hoeness szerint a Stuttgart nagyon közel volt a madridi győzelemhez (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a címvédő Real Madrid hazai pályán 3–1-re győzött a megújult lebonyolítású labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájának első körében az elitsorozatba hosszú idő után visszatérő VfB Stuttgart ellen, amely a vártnál jobban megnehezítette Carlo Ancelottiék dolgát.

„Akkor lőttek gólt, amikor azt hittük, kézben tartjuk a mérkőzést. Jól birtokoltuk a labdát, de aztán a Madrid szerzett gólt. Lenyűgöző mérkőzés volt, sok lehetőséggel. Hozzájárultunk ahhoz, hogy ez egy felejthetetlen este legyen. Emlékeztettem a játékosaimat, hogy mit akarunk elérni, és szinte mindent elértünk, amit célul tűztünk ki. Nagyon közel voltunk a győzelemhez. Nagyszerű tapasztalatokat szereztünk és ezt felhasználjuk a következő meccseken” vélekedett a Real Madrid elleni 3–1-es vereség után a VfB Stuttgartot irányító Sebastian Hoeness, megjegyezve, Thibaut Courtois most is bizonyította, hogy a világ egyik legjobb kapusa.

A találkozó legjobbjának megválasztott belga is megszólalt a Real Madrid győzelme után.

„Ez egy tipikus madridi mérkőzés volt a Bajnokok Ligájában! Mindig vannak nehéz meccseink, néha mi magunk tesszük bonyolulttá a dolgokat, de elismerésem a Stuttgartnak, mert nagyon támadó szellemben futballozott és helyzeteket alakított ki. A Stuttgart kihagyott pár lehetőséget és olyan magasan játszott, hogy helyet hagyott nekünk. Sok lehetőségünk volt, de nem mindig találtuk meg a megfelelő passzt és nem mindig használtuk ki a tiszta helyzeteinket” – vélekedett Courtois.

„Azt hiszem, még mindig a legjobb verziónkat keressük. Eddig jól teljesítettünk, ám nem kezdtünk jól, nyomást gyakoroltak ránk, megnyertek néhány párharcot és nagyon vertikálisan játszottak. Egy nullás vezetésünk után volt néhány átmenetünk, amikor lezárhattuk volna a mérkőzést, de végül fontos győzelmet arattunk” – kezdte értékelését Carlo Ancelotti. „Nagyon sok Bajnokok Ligája-mérkőzésen irányítottam és nem emlékszem egyre sem, amikor a csapatom ne szenvedett volna egy kicsit. Ezt a sorozatot sem lehet szenvedés nélkül megnyerni, ilyen az élet” – tette hozzá a Real Madrid olasz vezetőedzője, aki külön beszélt a csereként gólt szerző Endrickről is.

„Endrick bátor volt. Ez volt a találkozó utolsó nagy helyzete és a legjobb megoldás az volt, ha kihasználjuk a helyzetet. Meg volt győződve róla, hogy gólt szerez és meg is tette” – mondta Ancelotti.

A Stuttgart csatára, az egyenlítő találatot jegyző Deniz Undav szerint is remek meccset vívtak Madridban.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk, különösen az első félidőben. Nem könnyű a Real Madrid ellen, ezért is vagyok büszke a csapatra. Az ilyen gárdák ellen a legnagyobb színpadon megbüntetnek, szóval ez nem a világvége, de a BL-ben minden összecsapást az apró részletek döntenek el. Azt hiszem, tisztességes meccset játszottam. Szeretem a test a test elleni párharcokat a védőkkel, imádom ezt a játékstílust. Csodálatos érzés volt gólt szerezni. Amikor bement, elöntöttek az érzelmek, azt sem tudtam, mit tegyek” – fogalmazott Deniz Undav.

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
Real Madrid (spanyol)–VfB Stuttgart (német) 3–1 (0–0) 
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. V: Meler (török)
REAL: Courtois – Lucas Vázquez (Militao, a szünetben), Carvajal, Rüdiger, F. Mendy (Fran García, 75.) – Valverde, Tchouaméni (Modric, 70.), Bellingham (Endrick, 80.) – Rodrygo, Mbappé, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
STUTTGART: Nübel – Vagnoman (Chase, 63.), Rouault (Zagadou, 89.), Chabot, Mittelstädt – Stiller, Karazor – Leweling, Millot (Demirovic, 75.), Führich (Rieder, 63.) – Undav (El Bilal Touré, 75.). Vezetőedző: Sebastian Hoeness
Gólszerző: Mbappé (46.), Rüdiger (83.), Endrick (90+5.), ill. Undav (68.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik