Vladimír Weiss: Minden edző hisz valamilyen csodában vagy valami rendkívüliben

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.10.02. 08:28
AFPPep Guardioláékat dicsérte a Slovan vezetőedzője a City 4–0-s pozsonyi sikere után (Fotó: AFP)
Könnyed győzelmet arattak a favoritok a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának 2. fordulójában, hiszen a keddi játéknapon a Barcelona 5–0-ra nyert a Young Boys ellen, a Dortmund 7–1-gyel küldte haza a Celticet, az Inter néggyel verte meg a Crvena zvezdát, míg a Manchester City Pozsonyban győzött 4–0-ra a a Slovan Bratislava ellen. A játéknap egyik legkiélezettebb mérkőzésén a Leverkusen otthon tartotta a három pontot az AC Milan ellen. Így értékeltek a főszereplők.

BAYER LEVERKUSEN–AC MILAN 1–0

„A Milan próbára tett minket. Az első hatvan percben nagyon jók voltunk, a végén viszont kisebb fáradtságot éreztem a vasárnapi meccs miatt, ám megmutattuk a karakterünket. A Bajnokok Ligájában tudnod kell szenvedni, harcolni és megmutatni a csapatszellemedet. Ez fontos lépés nekünk. Fizikailag valami hiányzott, de jó meccset játszottunk és elégedett vagyok” – mondta a mérkőzés után a Bayer Leverkusent irányító Xabi Alonso, akit az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapja idézett.

„Amióta megérkeztem, ez a mérkőzés tetszett leginkább. A második félidőben fantasztikusan játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, ám nem tudtunk gólt szerezni. Szomorúak és csalódottak vagyunk, de elégedett vagyok a mutatott játékunkkal” – fogalmazott az AC Milan vezetőedzője, Paulo Fonseca.

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
Bayer Leverkusen (német)–Milan (olasz) 1–0 (Boniface 51.)


SLOVAN BRATISLAVA–MANCHESTER CITY 0–4

„A legjobb csapat ellen játszottunk, amit valaha láttam. Nem várhattunk mást. Számomra a City a világ legjobb csapata a játék minőségét és a pozíciós játékot tekintve. Lehet, hogy védekezőbb kezdőt kellett volna pályára küldenem, de ez azoknak szólt, akik kivívták a Bajnokok Ligája-indulást a klub számára. Hatalmas élmény nekünk és hatalmas élmény az embereknek, mert fantasztikus csapatot láttak. Minden edző hisz valamilyen csodában vagy valami rendkívüliben, ám a City minősége olyan, amilyen” értékelt a Slovan Bratislava vezetőedzője, Vladimír Weiss.

„Azt tettük, amit tennünk kell. Nagyon élvezem ennek a csapatnak az irányítását. Nem volt könnyű a játék az ellenfél 16-osánál, de összességében nem sérült meg senki, szóval jó esténk volt” – összegzett a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola.

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
Slovan Bratislava (szlovák)–Manchester City (angol) 0–4 (Gündogan 8., Foden 15., Haaland 58., McAtee 74.)


BARCELONA–YOUNG BOYS 5–0

„Fontos meccs volt, amit meg kellett nyernünk. Úgy gondolom, hogy az öt nulla több mint megérdemelt. Az első gól önbizalmat adott nekünk, továbbra is így kell teljesítenünk”summázta a mérkőzést a katalánok német vezetőedzője, Hansi Flick, aki kitért arra is, miért cserélte le Lamine Yamalt. „Sokat játszott és itt volt az ideje, hogy pihentessük. Ezeket a döntéseket nem az alapján hozod meg, hogy egy játékos a pályán akar-e maradni vagy sem” – tette hozzá a német szakember.

„A Barcelona remekül gyakorolt nyomást ránk, ennek ellenére sikerült néhány jó helyzetet kialakítanunk. Nem akarok semmit elvenni a Barcelona teljesítményéből, de szerezhettünk volna néhány gólt. Figyeltük ellenfelünk bajnoki teljesítményét, nem csak a Monaco elleni meccsét, és pontosan ilyen teljesítményt vártunk riválisunktól. Ilyen nagy mérkőzéseket akarunk játszani, ám amikor kikapsz, nem igazán élvezed azt. A csapatom stabilan játszott, de voltak gyengeségeink és ezen a szinten, a Barcelona minőségével szemben ezek a hibák sokba kerültek nekünk” – vélekedett a Young Boyst vezető Patrick Rahmen.

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
Barcelona (spanyol)–Young Boys (svájci) 5–0 (Lewandowski 8., 51., Raphinha 34., I. Martínez 37., M. A. Camara 81. – öngól)


DORTMUND–CELTIC 7–1

„Rendkívül elégedett vagyok, de perspektívába tudom helyezni a mérkőzést. A legkellemesebb az volt, ahogyan végeztük a dolgunkat. Mindig támadni akartunk, és nehéz legyőzni minket, ha így játszunk. Hihetetlenül elégedett voltam a játékosok erőfeszítéseivel. Itt állítottuk fel a mércét. Fontos lépést tettünk a fejlődésünk során”nyilatkozta a Dortmund vezetőedzője, Nuri Sahin.

„Túlságosan nyíltak voltunk az elején és nagyon gyorsan kettő egyes hátrányba kerültünk. Próbáltunk játszani, ám túl nyíltak voltunk és túl sok hibát követtünk el. Könnyű gólokat kaptunk. Nehéz elérni azt a szintet, amit a Dortmund játszott ellenünk” – így a Celticet irányító Brendan Rodgers.

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
Borussia Dortmund (német)–Celtic (skót) 7–1 (Can 7. – 11-esből, Adeyemi 11., 29., 42., Guirassy 40., 66. – az elsőt 11-esből, F. Nmecha 79., ill. Maeda 9.)


INTER–CRVENA ZVEZDA 4–0

„Nagyon jók voltak a fiúk. Jól alkalmazkodtak egy olyan csapathoz, amely védekező játékot játszott. Jól mozgattuk a labdát és a gól után volt néhány lehetőségünk. Néhány kontrát és a második félidő első perceit leszámítva minden jól sikerült. Azt akartuk, hogy győzelem kövesse a manchesteri teljesítményt. Tovább kell haladnunk ebbe az irányba mondta az Inter mestere, Simone Inzaghi. – Megkaptam a válaszokat, amiket akartam. Elégedett vagyok. Taremi és Arnautovic is mindent beleadott. Meccsről meccsre kell döntéseket hoznom, ők pedig megérdemelték a lehetőséget és éltek is vele. Ez a reakció nagyon megnyugtató.”

„Ismét megfizettünk a hibáinkért, amikor hátulról építkeztünk. Ugyanezt tettük a Benfica ellen is. Az Inter góljai azután születtek, hogy a pálya veszélyes területein veszítettünk labdát. Az Inter nagyszerű csapat és megbünteti ezeket a hibákat, azonban a stílusunkon nem változtatunk – a bajnokságban dominálunk és ez kifizetődik. Fejlődnünk kell, hogy ugyanezt tegyük ezen a szinten is” – fejtette ki a Crvena zvezda szlovén játékosa, Timi Max Elsnik.

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
Internazionale (olasz)–Crvena zvezda (szerb) 4–0 (Calhanoglu 11., Arnautovic 59., La. Martínez 71., Taremi 81. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik