Úton az Európa-liga(?) felé

Vágólapra másolva!
2012.10.24. 16:10
Bekövetkezett hát, amit még leírni is fájdalmas: Megvert minket a Szpartak Moszkva B. Innen már nagyon nehéz lesz. A két hazai meccsünkön magabiztosan...

Bekövetkezett hát, amit még leírni is fájdalmas: Megvert minket a Szpartak Moszkva B. Innen már nagyon nehéz lesz. A két hazai meccsünkön magabiztosan kéne hozni a 6 pontot, de engem most már csak az a kérdés foglalkoztat, hogy érdemes-e továbbmenni.Bekövetkezett hát, amit még leírni is fájdalmas: Megvert minket a Szpartak Moszkva B. Innen már nagyon nehéz lesz. A két hazai meccsünkön magabiztosan kéne hozni a 6 pontot, de engem most már csak az a kérdés foglalkoztat, hogy érdemes-e továbbmenni.

Tavaly a két manchesteri klub kicsúfolta az Európa-ligát. Habár a pályán ez nem látszott, a nyilatkozatokból sugárzott, hogy mennyire beleszarnak ők az egészbe, hisz többek ők annál, hogy holmi Atlético Madridokkal Athletic Bilbaókkal labdázgassanak csütörtök esténként. Úgy vélem, most itt az idő, hogy mi is elgondolkozzunk, csak épp fordítva. Ha ebből a csoportból vért izzadva tovább is jutnánk, nagy valószínűséggel az első forduló után már búcsúzhatnánk is az európai porondtól. Hülyeség volna azt mondani, hogy szarjunk mi is bele és célozzuk be az Európa-ligát?

Szép emlékeink vannak a BL kistestvéréről, játszottunk ott egy csomó jó meccset, ráadásul ott még akár esélyesként is szóba jöhetünk. Abban ne nagyon bízzon senki, hogy januárban nagybevásárlást tartunk majd, mert az ugye ellenkezne LFV (ha egyáltalán itt lesz még akkor) elveivel. Azon se idegeskedjünk már, hogy sokan nem a saját posztjukon játszanak. Amit JJ a fejébe vett/bemesélt magának, az úgy lesz még akkor is ha az éppen siralmasan működik. Ez van. Nehezen, de sikerült végre túltennem magam ezeken. Viszont egy valami miatt még mindig rohadtul pipa vagyok.

BenficaÉrdekes adat: A Benficánál tegnap épp annyi nepáli fért be a kezdőbe, mint portugál. Egy sem.

Gomes88 tegnap lenyúlta előlem a cím ötletét, így én csupán itt, a mondandómba illesztve mondom ki: Ez nem az én csapatom! Biztos vagyok benne, hogy ezzel nem csak én vagyok így, hanem még legalább félmillió portugál. A tegnapi kezdőnk úgy nézett ki (Matics kivételével) mint egy B-kategóriás dél-amerikai válogatott. Nélson Oliveirát, klubunk legnagyobb reménységét kölcsönadjuk a Depornak, aztán megvesszük a Bragától Limát? Amorim a Braga középpályáján fickándozik, nálunk meg ugyanott egy nagy lyuk tátong! Nincs irányítónk sem, hiszen Aimar és Martins sérülésekkel bajlódnak, viszont ha utóbbi épp egészséges, JJ akkor is inkább Rodrigót erőlteti valamiféle irányító szerepkörben. Ez mind nagyon dühítő, de legalább akkor már az eredmények jönnének, ha a sok dél-amerikai ennyire a portugálok előtt van!

Ideje kicsit rátérni a mérkőzésre is, hiszen ez mégiscsak egy értékelő akar lenni, vagyis akart volna, ha jobb eredmény született volna. Őszintén szólva semmi kedvem minősíteni a látottakat, az osztályozás során meg már megkapta mindenki a magáét. Az első félidő borzalmas játéka után összeszedtük magunkat valamennyire és uralni tudtuk a játékot, viszont hiába szorítottuk be a moszkvaiakat a kapujuk elé, épkézláb gólhelyzetekig alig jutottunk, ez pedig anélkül lófaszt sem ér. Ne is csodálkozzunk rajta, hisz már a Beira Mar ellen sem ment.

Viszont semmi ok a pánikra, én mondom, jó lesz nekünk az Európa-liga, hisz leveszi a terhet rólunk és ott esélyesként indulhatunk! Akit ez sem derít jobb kedvre, az tegyen be egy Scatman Joe cédét és csiklandozza a hónalját!

Jorge JesusTe meg köpd ki a rágót és szedd össze magad, mert kezd betelni a pohár!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik