Birkózó-vb: nyolc magyar a nem olimpiai súlycsoportok versenyén

Vágólapra másolva!
2024.10.15. 11:09
Szabados Noémi is utazik a tiranai vb-re (Fotó: MBSZ)
Nyolc magyar birkózó utazik a Tiranában két hét múlva kezdődő nem olimpiai súlycsoportok világbajnokságára.

A hazai szövetség (MBSZ) keddi tájékoztatása szerint kötöttfogásban két, szabadfogásban és a nőknél három-három versenyző vesz részt az október 28-31-án sorra kerülő vb-n, melyet az U23-as korosztály világbajnoksága előz meg az albán fővárosban.

Az U23-asoknál kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Szabados Noémi mindkét vb-n szőnyegre lép, előbb saját korosztályában a 68 kilósok között, majd a felnőtteknél 72 kilóban versenyez. A nőknél az Eb-második Bognár Erika 59 kilóban, míg csapattársa, az Eb-bronzérmes Galambos Ramóna 55 kilóban méreti meg magát.

A szabadfogásúak keretében az Eb-ötödik Kuramagomedov Murad, valamint Halidov Gamzatgadzsi és Juhász Balázs kapott helyet, míg kötöttfogásban az Eb-harmadik Szilvássy Erik és Vitek Amadeusz képviseli a magyar színeket.

A nem olimpiai súlycsoportok világbajnokságán szakáganként négy kategóriában rendeznek versenyt: a nőknél 55, 59, 65 és 72 kilóban, szabadfogásban 61, 70, 79 és 92 kilogrammban, továbbá kötöttfogásban 55, 63, 72 és 82 kilóban.

A nemzetközi szövetség (UWW) honlapja szerint közel 300-an neveztek a négynapos világeseményre, melyen kizárólag azok a birkózók vehetnek részt, akik nem versenyeztek a nyári, párizsi olimpián.

A magyar csapat
Nők: Galambos Ramóna (55 kg, BHSE), Bognár Erika (59 kg, BHSE), Szabados Noémi (72 kg, FTC-KIMBA)
Kötöttfogás: Vitek Amadeusz (72 kg, BHHSE), Szilvássy Erik (82 kg, Csepeli BC)
Szabadfogás: Halidov Gamzatgadzsi (61 kg, ESMTK), Kuramagomedov Murad (79 kg, Tatabánya), Juhász Balázs (92 kg, BHSE)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik