Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 db kápiapaprika
2 tk rozmaring
2 tk olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk citromlé
½ tk só
¼ tk bors
A sütéshez grill pálca, vagy saslikpálca, hurkapálcika
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk és kisebb kockákra, a vöröshagymát és a paprikát pedig szeletekre vágjuk. A rozmaringot tálba tesszük, hozzákeverjük az olajat, a zúzott fokhagymát, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd az öntettel bepácoljuk a csirkemellet és a zöldségeket. Váltakozva felhúzzuk a saslikpálcikára a csirkét, a hagymát és a paprikát. A csirkenyársakat megsüthetjük grillrácson vagy forró serpenyőben, minden oldalát öt–hat percig sütjük.