Újévi tanácsok bringásoknak

Márványkövi FerencMárványkövi Ferenc
Vágólapra másolva!
2021.01.01. 15:30
Ha a következő évben is aktívak szeretnénk maradni a kerékpár nyergében, tűzzünk ki magunk elé célokat, amelyeket aztán tartsunk is szem előtt – állítják a szakemberek.

Furcsa éven vagyunk túl, hiszen a koronavírus-járvány jelentősen átalakította mindannyiunk életét. Nem volt ez másképpen a szabadidősportokkal és testmozgási szokásainkkal sem: egyesek megijedtek, és kevesebbet sportoltak, mint normális körülmények között, mások annak reményében fokozták fizikai aktivitásukat, hogy megerősítik immunrendszerüket a vírussal szemben.

Ami a kerékpársportot illeti, többet ültünk szobabiciklin, mint korábban, számos applikációt kipróbáltunk, ám ha tehettük, mindig a szabad ég alatt tekertünk. Nehéz megmondani, mit hoz 2021, ám biztos, hogy néhány újévi fogadalom megtartásával talán könnyebb lesz ismét formába lendülnünk a karácsonyi tespedés után.

Nézzük, mi mindenre figyeljünk!

Vegyük rá a bringázásra egyik barátunkat vagy családtagunkat!


Nekünk is sokat segíthet, ha olyanokat vonunk be a kerékpározásba, akik korábban nemigen ültek bringa nyergében. Lelkesedésünk és segítőkészségünk ugyanis saját teljesítményünkre is ösztönzően hathat, ráadásul a régi biciklis emlékeket is újra átélhetjük.

Többnapos túrára már nem elegendő a hátizsák…
Fotó: shutterstock

Tekerjünk 2021-ben is!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik