Moto3: az olasz versenyzők bevették Le Mans-t

Vágólapra másolva!
2015.05.17. 12:32
„Kiütéses" győzelmet arattak az olasz pilóták a Francia Nagydíj Moto3-as versenyén.

A 24 körös verseny alatt nem nagyon akadt előzésmentes pillanat. Már az első körök is olyan ritmusban mentek le, mintha az utolsók lettek volna.

A legnagyobb felzárkózást az előző három futam győztese, Danny Kent mutatta be. A brit pilóta egy eltaktikázott esős időmérő után csak a 31. helyről vághatott neki a mai futamnak. Az első kör végén már a 17. helyen száguldott, egy körrel később pedig pontszerző helyen volt.

Az élről induló, és a győzelemért harcoló Fabio Quartararo a 18. körben bukott, így számára a kavicságyban ért véget a hazai viadal.

Az utolsó négy körre már csak négyen maradtak harcban a dobogós helyezésekért, Romano Fenati, a 18. helyről rajtoló Enea Bastianini, Francesco Bagnaia és Danny Kent.

Kent mindent megtett, hogy az így is csodával felérő felzárkózást egy dobogós helyezéssel koronázza meg, de ezúttal az olasz fiúkat nem lehetett legyőzni.

Fenati ezzel megszerezte a KTM idei első győzelmét, míg Bagnaia életében először állhatott dobogóra (megszerezve ezzel a Mahindra márka első pódiumfinisét is).

Legutóbb 2004-ben Motegiben állhatott három itáliai versenyző dobogóra a legkisebb kategóriában, Andrea Dovizioso, Fabrizio Lai és Simone Corsi révén. Akkor a negyedik helyet is egy olasz, Mirco Giansanti szerezte meg.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, FRANCIA GP
MOTO3

1. Romano Fenati (olasz, KTM) 41:22.829
2. Enea Bastianini (olasz, Honda) +0.122
3. Francesco Bagnaia (olasz, Mahindra) +0.457
A vb-pontverseny állása: 1. Danny Kent (brit, Honda) 104 pont, 2. Enea Bastianini (olasz, Honda) 67, 3. Efren Vázquez (spanyol, Honda) 60

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik