TCR World Tour: Björk nyert, Michelisz ötödik lett az uruguayi második futamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.04. 22:01
Thed Björk aratott győzelmet a második versenyen El Pinarban (Fotó: fiatcrworldtour.com)
Thed Björk nyerte meg a TCR World Tour uruguayi versenyhétvégéjének második futamát. A svéd versenyző mögött Pedro Cardoso és Santiago Urrutia ért célba, Michelisz Norbertet ötödikként intette le a kockás zászló.

A jól sikerült brazíliai versenyhétvégét követően Michelisz Norbert 30 kilogrammos súlykompenzációt kapott az uruguayi fordulóra. A magyar versenyző ennek ellenére a második sorból vághatott neki az első versenynek El Pinarban, s végül negyedikként szelte át a célvonalat. Egyik bajnoki riválisa, Yann Ehrlacher rajt-cél győzelmet aratott, amivel visszajött a tabella második helyére, ám Michelisz előnye még mindig 23 pont. 

A második futamon Ma Csing-hua rajtolhatott a pole pozícióból, a kínai pilóta mellől a TCR South America mezőnyét erősítő Pedro Cardoso várhatta a piros lámpák kialvását. Harmadikként John Filippi indulhatott, Michelisz a nyolcadik helyről vághatott neki a hétvége utolsó összecsapásának.

Ma számára már a rajtot megelőzően jött a dráma – a 155-ös számú Lynk & Co meghibásodott, és nem indult el a felvezető kör elején. A (Ma nélküli) rajtprocedúra sem alakult zökkenőmentesen a startot jelző lámpák és több kiugró versenyző miatt, így mindössze néhány kanyart követően félbeszakították a futamot. 

A közjáték végül közel félórás várakozást eredményezett, az újraindítás repülőrajttal történt. Cardoso megtartotta az első helyet, míg Esteban Guerrieri kissé kicsúszott a pályáról a rajt utáni helyezkedésben. Cardoso a következő körökben kissé el tudott lógni, amihez az is hozzájárult, hogy a mögötte autózó Filippi feltartotta a mögötte érkezőket. 

A verseny feléhez közeledve Thed Björk megelőzte Filippit, majd üldözőbe vette Cardosót az első helyért. A futam utolsó harmadkának elején végül könnyedén meg is előzte a brazilt, s ezzel átvette a vezetést. Filippi a hajrában is hősiesen védte pozícióját, ám először Santiago Urrutia, majd Guerrieri is megelőzte a francia versenyzőt.

Sőt, az utolsó körökben többek között Michelisz is maga mögé utasította Filippit, így a magyar pilóta végül az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót. A futamgyőzelmet Björk húzta be, mögötte Cardoso és Urrutia ért célba. Ehrlacher nem tudta befejezni a futamot, ami nem jött rosszul Michelisz bajnoki esélyeinek.

Két fordulóval és négy versennyel az idény vége előtt Michelisz előnye 25 pont a tabella élén. Guerrieri maradt a második helyen, ám Ehrlacher hátránya – elsőfutamos győzelme ellenére – kicsivel tovább nőtt.

Folytatás október 18–20-án a kínai Csucsouban!

TCR WORLD TOUR
URUGUAY, MÁSODIK VERSENY
1. Thed Björk (svéd, Cyan Racing Lynk & Co)
2. Pedro Cardoso (brazil, PMO Racing)*
3. Santiago Urrutia (uruguayi, Cyan Racing Lynk & Co)
4. Esteban Guerrieri (argentin, GOAT Racing)
5. Michelisz Norbert (magyar, BRC Hyundai N Squadra Corse)

A bajnokság élmezőnye 10 verseny után: 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 244 pont, 2. Esteban Guerrieri (argentin, GOAT Racing) 219 pont, 3. Thed Björk (svéd, Cyan Racing Lynk & Co) 215 pont, 4. Yann Ehrlacher (francia, Cyan Racing Lynk & Co) 201 pont, 5. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 201 pont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik