Sakkolimpia: ötödik helyen zárt a női és a férfi csapat is

Vágólapra másolva!
2006.06.04. 16:45
Címkék
A Torinóban zajló sakkolimpián ötödik helyen végzett a magyar férfi-, valamint női válogatott is. A hölgyek negyedik kiemeltként ugyanúgy ötödikként végeztek, mint az olimpia előtt tizenhatodikként rangsorolt férficsapat.
A női csapat a torna záró fordulójában Görögországot verte 2,5–0,5-re. Hoang Thanh Trang és Gara Anita (képünkön) a világos bábúkat vezetve győzni tudott, míg Vajda Szidónia a sötét bábúkat irányítva remizett.

Az aranyérmet Ukrajna nyerte 29,5 ponttal, Oroszország 28 ponttal végzett a második, Kína 27,5 ponttal a harmadik, míg az Egyesült Államok 24,5 ponttal a negyedik helyen.

A magyar együttes az amerikaiakhoz hasonlóan 24,5 pontot szerzett, de a Bucholz-értékszámítás alapján ez a teljesítmény Horváth József együttesétől az ötödik helyre volt elég.

Férfiegyüttesünk a záró felvonásban az olimpiai aranyérmes Örményországgal játszott döntetlent. Almási Zoltán és Berkes Ferenc a sötét, míg Gyimesi Zoltán és Balogh Csaba a világos bábukat irányítva remizett.

Örményország 36 ponttal szerezte meg az aranyérmet, Kína ezüstérmes, Egyesült Államok bronzérmes lett. Izrael 33 pontot szerezve végzett a negyedik helyen, fél ponttal megelőzve a magyar együttest. A favorit orosz válogatott 32 pontot szerzett és a 6-10. helyen végzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik