Ennél bonyolultabb talán nem is lehetne

RODICS DÁNIELRODICS DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2006.06.27. 03:10
Címkék
Még bőven van kérdőjel a csehországi Európa-bajnokság és a szegedi világbajnokság nevezési listáján, legalábbis ami a magyar csapat névsorát illeti.
Nyugodt, kiszámítható verseny helyett a nézőknek izgalmakat, a szövetségi kapitánynak pedig fejtörést okozott a hétvégi kajak-kenu országos bajnokság, amely egyben válogató is volt a jövő hétvégi, csehországi Európa-bajnokságra, valamint az augusztusi, szegedi világbajnokságra.

A pénteki, szegedi verseny résztvevői

Szétlövés:
Férfiak. 200 m. C–1: Foltán László–Bozsik Attila.
C–2: Kolonics György, Kozmann György–Kovács Gergely, Végh Attila.
500 m. K–1: Benkő Zoltán–Vereckei Ákos.

Válogató, 2. forduló.
200 m: C–4. 500 m: C–4. 200 m: C–4
További kérdéses számok: 200 m: férfi K–4. 1000 m: férfi K–4

A pénteki, szegedi verseny résztvevői

Szétlövés:
Férfiak. 200 m. C–1: Foltán László–Bozsik Attila.
C–2: Kolonics György, Kozmann György–Kovács Gergely, Végh Attila.
500 m. K–1: Benkő Zoltán–Vereckei Ákos.

Válogató, 2. forduló.
200 m: C–4. 500 m: C–4. 200 m: C–4
További kérdéses számok: 200 m: férfi K–4. 1000 m: férfi K–4
„Őszintén megmondom, szerintem ez volt az utóbbi évek legszínvonalasabb bajnoksága, és válogatója – mondta Angyal Zoltán szövetségi kapitány. – A hazai világbajnokságon való indulás lehetősége miatt mindenki a maximumot nyújtotta, papírforma eredmények és meglepetések egyaránt születtek. A világversenyeken induló csapat nyolcvan-kilencven százaléka már megvan, a tisztázandó kérdések a péntek reggel kilenc órakor kezdődő szegedi pótválogatón, azaz az úgynevezett szétlövésen dőlnek el.”

A legjobb magyar egyes kenus, Vajda Attila péntek este súlyos bokasérülést szenvedett amikor a belecsúszott lépcsőházi ajtóba, s az üvegtábla elvágta lábában az ínszalagot és az artériát. „Attila továbbra is kórházban fekszik, egyre valószínűbb, hogy sajnos nem számíthatok rá a hazai vébén sem – mondta szomorúan Angyal kapitány. – Csak három férfi számban lesz szétlövés. Kétszáz kenu egyesben az első válogatón Vajda mögött második Foltán László azzal a Bozsik Attilával mérkőzik, aki a második válogatón Kolonics György mögött végzett a második helyen. Szintén kétszázon, kenu kettesben a Kolonics György, Kozmann György páros a Kovács Gergely, Végh Attila egységgel versenyez, ötszázon kajak egyesben Benkő Zoltán ellenfele Vereckei Ákos lesz.”

Ezeken kívül a kenu négyesek második válogatottját, valamint az athéni Európa-bajnokságra készülő ifjúsági válogatott szétlövéseit is pénteken, a Maty-éri pályán rendezik.

„Több számmal kapcsolatban is sikerült megállapodnunk és ezzel elkerülnünk a pótválogatót – folytatta a szakvezető, aki már a pénteki versenyt megelőzően, szerdán a szövetség elnöksége elé terjeszti az Eb- és vb-csapat összetételére vonatkozó javaslatát. – Két kérdéses szám megoldódott. Kétszáz kajak négyesben vasárnap a Sík Márton, Csamangó Attila, Boros Attila, Boros Gergely egység diadalmaskodott, de mivel Boros Gergely egyesben, Sík és Csamangó pedig párosban indul, és a férfiaknál egy távon belül nem engedélyezett a duplázás, az első válogatón győztes, de az a bajnokságon csak második Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Beé István, Babella Balázs összeállítású, világ- és Európa-bajnoki címvédő kvartett indulását javasolom. Szintén kajak négyesben, ezer méteren áthidaló megoldás született. A kontinensviadalon az első kvalifikációt megnyerő Sík, Csamangó féle csapat, a vébén pedig a szegedi válogatón első Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos, Horváth Gábor összetételű együttes képviselheti majd Magyarországot.”

A pénteki, szegedi pótválogató érdekessége, hogy amennyiben az ismét vízre szálló kenu négyesek versenyében bármely távon más győztes születne, mint vasárnap, akkor szombaton ezeknek az egységeknek újabb forduló következik.

A csehországi Európa-bajnokság és a szegedi világbajnokság résztvevői

1000 méter. Férfiak. K–1: 1. Benkő Zoltán. K–2: 1. Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor. K–4: Sík Márton, Csamangó Attila, Bozsik Gábor, Boros Attila (Európa-bajnokság); Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos, Horváth Gábor (világbajnokság), C–1: Joób Márton. C–2: 1. Kozmann György, Kolonics György. C–4: Balázs Gábor, Metka Márton, Mike Róbert, Sáfrán Mátyás. Nők. K–1: Benedek Dalma. K–2: Kovács Katalin, Janics Natasa. K–4: 1. Paksy Tímea, Kovács Katalin, Janics Natasa, Keresztesi Alexandra
500 méter. Férfiak. K–1: szétlövés, K–2: 1. Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor. K–4: 1. Boros Attila, Bozsik Gábor, Csamangó Attila, Sík Márton. C–1: Mike Róbert. C–2: 1. Kolonics György, Kozmann György. C–4: Csabai Edvin, Fürdök Gábor, Novák Ferenc, Pulai Imre. Nők. K–1: Benedek Dalma. K–2: 1. Janics Natasa, Kovács Katalin. K–4: 1. Fazekas Krisztina, Janics Natasa, Kovács Katalin, Paksy Tímea
200 méter. Férfiak. K–1: Boros Gergely. K–2: Sík Márton, Csamangó Attila. K–4: Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Beé István, Babella Balázs, C–1: szétlövés, C–2: szétlövés, C–4: Balázs Péter, Horváth Gábor, Joób Márton, Sarudi Pál. Nők. K–1: Paksy Tímea. K–2: Kovács Katalin, Janics Natasa. K–4: Paksy Tímea, Kovács Katalin, Janics Natasa, Patyi Melinda.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik