Pádár, Stefanek és Kovács Katalin is segít a sportágválasztásban

Vágólapra másolva!
2007.09.20. 22:06
Szeptember 22-én, szombaton rendhagyó rendezvény zajlik majd Kőbányán, méghozzá a volt Sörgyár-pályán, a jelenlegi Merkapt Maraton Sportközpontban. A létesítmény igazgatója, Ipacs Endre, világbajnoki bronzérmes kenus ötletét tett követte, így a sportember időt és fáradtságot nem kímélő szervezésének köszönhetően az érdeklődőket közel húsz sportág várja majd, hogy azokban kipróbálják magukat. A szakmai hátteret edzők, szakemberek és több sportág olimpiai-, világ- és Európa-bajnok versenyzői adják.
Kovács Katalin hazánk egyik legismertebb, legkedveltebb sportolója, szombaton sportága szépségei avatja be az érdeklődőket
Czagány Balázs - archív
Kovács Katalin hazánk egyik legismertebb, legkedveltebb sportolója, szombaton sportága szépségei avatja be az érdeklődőket
Kovács Katalin hazánk egyik legismertebb, legkedveltebb sportolója, szombaton sportága szépségei avatja be az érdeklődőket
Czagány Balázs - archív
Kovács Katalin hazánk egyik legismertebb, legkedveltebb sportolója, szombaton sportága szépségei avatja be az érdeklődőket

A rendezvény egy non-profit kezdeményezés, így a megjelenő egyesületek, mind a látogatók számára ingyenes lesz a részvétel. Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Bp., Maglódi út 12/a
A rendezvény elsősorban azokat az általános iskolás fiatalokat várja, aki úgy érzik, még nem találtak rá a nekik megfelelő sportágra, illetve adott esetben váltanának, és szívesen kipróbálnák magukat, tehetségüket, tudásukat másban is.

Természetesen a fiatalok mellett azok is kedvükre próbálkozhatnak, válogathatnak, akik szabadidejükben kívánnak valamilyen sportágat amatőrszinten űzni, hiszen energiájuk és idejük erre lehetőséget biztosít számukra. Ez pedig egyáltalán nem életkor kérdése.

A kedv és a kíváncsiság azonban nem mindig párosul lehetőséggel, a szervezők ezen a szombati napon ebben lesznek az érdeklődök segítségére.

Egyrészt mert lehetőséget biztosítanak majd arra, hogy ezt a közel húsz sportágat a helyszínen ki is próbálja az, akinek kedve van hozzá. Ennek érdekében készült például el az a szokatlan kismedence, amelyben a szinte mindenki által ismert, de személyesen már csak kevesek által kipróbált kajakba vagy éppen kenuba is be lehet majd ülni, illetve térdelni.

Milyen az, amikor a jelenkor magyar sportjában elsőszámú sikersportágnak számító hajókban az ember a valóságban is átéli azt az élményt, amit például Kovács Katalinnak vagy Kolonics Györgynek nap mint nap van szerencséje megtapasztalni.

És ezzel, a két olimpiai bajnokkal el is érkeztünk a sportrendezvény másik sarkalatos részéhez. Mert mi történik akkor, ha az érintett azt mondja: ez a dolog neki bizony tetszik!

Itt jönnek képbe azok az edzők és szakemberek, akik segíthetnek megtenni a következő lépést. Hiszen szakmai véleményüket is meg tudják osztani akár az érintettel, akár a szülőkkel, ezen továbbmenve pedig konkrét helyszínnel és időponttal is a segítségükre tudnak lenni: adott sportág egyesületi vagy éppen szakosztályi formában hol és milyen feltételekkel űzhető.

Mivel a helyszín és a rendezvény kőbányai, és leginkább a kerületi fiataloknak kíván lehetőséget biztosítani, az ő helyzetük ebből a szempontból lényegesen könnyebb.

Főpróba a kajak-kenunak helyet adó kismedencében
Főpróba a kajak-kenunak helyet adó kismedencében

Tervezett bemutató sportágak:

kézilabda, íjászat, birkózás, labdarúgás, atlétika, speedminton (gyorstollaslabda), kajak-kenu, teke, tenisz, ökölvívás, vívás, asztalitenisz, röplabda, tájfutás, wadokai, darts, öttusa
Azonban ez senki kedvét ne szegje, hiszen ha van érzék és kedv a sportághoz, bírjuk az érintett szakember véleményét, akkor annak tudatában már jóval könnyebben nézünk szét lakóhelyünk környékén, hogy ott hol található a közelben meg az a sportág, amely bennünket érdekel.

A már említett Kovács Katalin (kajak) és Kolonics György (kenu) mellett a szervezők olyan ismert sportolókat is elhívtak a rendezvényre, akik jelenleg is tagjai sportáguk válogatottjainak.

Zsivótzky Attila a közelmúltban az oszakai atlétikai-, míg Haller Ákos a müncheni evezős-világbajnokságon képviselte hazánk színeit.

A birkózó Füredi Levente ugyan most nem lehet ott a bakui birkózó vb-n, de négy évvel ezelőtt világbajnoki bronzérmével már letett valamit a sportág asztalára.

Ugyancsak személyes tapasztalatát osztja meg a jelenlévőkkel az aktív sportpályafutását már befejező vívó Stefanek Gertrúd, illetve kézilabdázó Pádár Ildikó. Sportágaikban mindketten éveken keresztül stabil válogatottaknak számítottak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik