Szász Emese ötödik helyen végzett a WestEnd GP-n

Vágólapra másolva!
2011.02.27. 15:28
null
A magyarok közül Szász egyedüliként jutott be a legjobb tizenhat közé (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Szász Emese az ötödik helyen végzett a budapesti WestEnd női párbajtőr Grand Prix-n. A tavalyi vb ezüstérmesének világranglista-vezetőként szombaton még nem kellett pástra lépnie, a rangsor élmezőnyéhez tartozó 15 külföldi vívóval együtt csak a 64-es táblán, vasárnap kapcsolódott be a küzdelmekbe.

Első három asszójában nagyon magabiztos volt, szép akciókkal győzte le a román Ana Zdanovschit, a francia Marysa Baradji-Duchene-t és az észt Irina Embrichet. A negyeddöntőben viszont simán kikapott a fegyvernem egyik meghatározó alakjától, az olimpiai és világbajnok francia Laura Flessel-Colovictól.

„A reggel, mint mindig, álmosan indult, de aztán összekaptam magam. Végig összeszedetten, jól vívtam, amit elképzeltem, azt sikerült megvalósítanom, egészen a Flessel elleni asszóig – értékelt Szász a távirati irodának. – Sajnos az első két egylámpás tust ő adta, aztán minden bejött neki, én meg bármit terveztem el, nem tudtam megvalósítani, mindig megelőzött. Pozitív ellene a mérlegem, de érdekes, itt, Budapesten szokott megverni. Azt hiszem, most nagy volt benne a vágy, hogy visszavágjon a párizsi vébén elszenvedett vereségért. Ott is a nyolc között találkoztunk, csak akkor én győztem. Nem szégyen tőle kikapni, ám én nem szeretek."

A főtáblán további négy magyar párbajtőröző szerepelt: Takács Emese a legjobb 32 között búcsúzott, Budai Dorina, Békefi Edina és Sziklaváry Franciska pedig már az első asszójában vereséget szenvedett.

A két éve elhunyt első magyar párbajtőr-világbajnok, a korábbi sikeres szövetségi kapitány Sákovics József emlékére rendezett viadalon 174-en indultak.

WESTEND NŐI PÁRBAJTŐR GRAND PRIX
A 64 KÖZÖTT
Szász Emese–Ana Zdanovschi (román) 13:8
Takács Emese–Jin Ming-fang (kínai) 15:12
Marysa Baradji-Duchene (francia)–Budai Dorina 15:12
Bianca Del Carretto (olasz)–Sziklaváry Franciska 15:12
Magdalena Piekarska (lengyel)–Békefi Edina 15:12
A 32 KÖZÖTT
Szász–Baradji-Duchene (francia) 15:7
Maureen Nisima (francia)–Takács 15:9
NYOLCADDÖNTŐ
Szász–Irina Embrich (észt) 15:9
NEGYEDDÖNTŐ
Laura Flessel-Colovoc–Szász 15:9
Tatjana Logunova (orosz) –Szun Jü-csie (kínai) 14:8
Nisima (francia) –Vu Haj-jan (kínai) 11:10
Piekarska (lengyel) –Marijana Markovic (német) 15:10
ELŐDÖNTŐ
Flessel-Colovic–Logunova 15:6
Piekarska–Nisima 15:13
DÖNTŐ
Piekarska–Flessel-Colovic 15:11
A végeredmény: 1. Piekarska, 2. Flessel-Colovic, 3. Logunova és Nisima, 5. Szász Emese, ....24. Takács Emese, ...44. Budai Dorina, ...54. Sziklaváry Franciska, ...63. Békefi Edina, ...92. Antal Edina, ...117. Horányi Blanka és Várnai Vivien, 119. Kolczonay Anna, ...131. Bukóczki Bianka, ...157. Posovszky Tímea, ...160. Rudolf Szonja, ...166. Tóth Annamária, ...172 Szabó Laura

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik