Golf: Tiger Woods játéka szétesett, nagy riválisa újra megfricskázta

Vágólapra másolva!
2012.02.13. 10:36
Címkék
A tapasztalt amerikai játékos, Phil Mickelson pályafutásának 40. PGA Tour-győzelmével ért véget a profi golfozók amerikai körversenyének magyar idő szerint hétfő hajnalban befejeződő négynapos viadala, az év eddigi legmagasabb (6.4 millió dollár) díjazású versenye.

Mickelson hatütésnyi hátránnyal vágott neki az utolsó fordulónak, és valamivel kevesebb esélye volt a végső győzelemre, mint vasárnapi partnerének, Tiger Woodsnak. Az utóbbi években, amikor a két nagy rivális azonos csoportban üt a pályán, mindig Mickelsonnak jön ki jobban a lépés – nem történt ez másképp most sem, sőt!

Miközben Mickelson utolsó köre 10-12 méteres hajszálpontos puttokat hozott, s hat birdie, valamint egy eagle révén nyolccal kevesebbet igényelt a pályán elvárt ütésszámnál, addig Woods – akinek keze néhány hete Abu-Dzabiban szintén megremegett a finisben – messze elmaradt előző három napi teljesítményétől. Az egykori világelső szenvedett a gurítóterületeken, két birdie mellett öt bogeyt ütött, és visszacsúszott a 15. helyre. A vasárnapi fordulóban végül tizenegy ütésnyi volt közöttük a különbség!

Ez volt sorozatban az ötödik alkalom, hogy Mickelson nyerte meg kettejük különpárbaját (összesítésben 13–13-ra állnak, míg négyszer egyforma ütésszámmal végeztek), és az ötből a harmadik eset, hogy a Lefty becenevű rutinos golfozó meg is nyerte az adott versenyt. Mickelson győzelméhez az is kellett, hogy a három nap után vezető dél-koreai Charlie Wi dupla bogeyval kezdjen, és e teherrel ne tudjon megküzdeni – karrierje során immár ötödször kellett beérnie a második hellyel.

Mickelson negyedszer nyerte meg a nagy presztízsű Pebble Beach-i versenyt, és az amerikai PGA Tour történetében a tizedik játékos lett, aki 40 tornagyőzelemmel büszkélkedhet. A néhai Sam Snead 82-vel áll az élen, a ma is aktív játékosok közül a 71-nél tartó Woods a rangelső – utána Mickelson következik.

AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY
AT&T PEBBLE BEACH NATIONAL PRO-AM, PEBBLE BEACH (Pebble Beach Golf Links)
A pálya hossza: 6232 méter; az elvárt ütésszám (par): 72. A pénzdíj: 6.4 millió dollár

AZ ÉLCSOPORT

1. Phil Mickelson (amerikai)
269 ütés (70, 65, 70, 64)
2. Charlie Wi (dél-koreai)
271 (61, 69, 69, 72)
3. Ricky Barnes (amerikai)
273 (70, 66, 70, 67)
...
15. Tiger Woods (amerikai)
278 (68, 68, 67, 75)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik