Szerbia: különdíjat kapott a vajdasági magyar birkózó

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.12.23. 07:53
A tékvandós Milica Mandics, valamint a kajak kettest alkotó Milenko Zorics és Marko Tomicsevics érdemelték ki a Szerb Olimpiai Bizottság legjobb sportolóinak járó elismerést. Mandics – aki az idén Dél-Koreában megnyerte a világbajnokságot, az Európa-bajnokságon pedig második lett – 2012 után másodszor lett az év sportolója. A szerbiai férfi kajak kettes a Racicében megrendezett világbajnokságon volt aranyérmes, a plovdivi kontinensbajnokságon pedig a dobogó második fokára állhattak fel.

A legsikeresebb férfi csapatnak járó címet a budapesti vb-n bronzérmes vízilabda-válogatott kapta, míg a legjobb női együttes a szerb röplabda-válogatott lett.

A Szerb Olimpiai Bizottság az idén három különdíjat is kiosztott azoknak a sportolóknak, akik egyéni világbajnoki címet szereztek.

A tékvandós Vanja Sztankovics és cselgáncsozó Nemanja Majdov mellett a birkózó Nemes Viktor is elismerésben részesült. A zentai születésű Nemes – aki 2016-ban hetedik volt az olimpián – az idén augusztusban a párizsi világbajnokságon szerzett aranyérmet.

Nemes Viktor
Nemes Viktor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik