Öttusa-vb: szusikészítő-verseny az olimpia jegyében

PIRCS ANIKÓPIRCS ANIKÓ
Vágólapra másolva!
2019.09.02. 17:28
null
Szusikészítő-versennyel zárult a sajtótájékoztató (Fotók: Koncz György)
A világbajnokság hétfői nyitó sajtótájékoztatójának különleges színfoltja volt a tokiói olimpia jegyében meghirdetett szusikészítő-verseny. A Tsuru nevű cég által biztosított alapanyagokból lelkesen tekerte a távol-keleti csemegét a magyar csapat egyéni vb-ezüstérmes tagja, Kasza Róbert, a bokatörése miatt a viadalról távol maradó világ- és Európa-bajnok Földházi Zsófia, valamint az amerikai csapat versenyzője, a már tokiói kvótás Amro El-Geziry.

 

„Szeretem a szusit, rendszeresen szoktam fogyasztani, sőt, már a készítésével is megpróbálkoztam otthon. Elárulom: jelentős kihívás és időigényes feladat a megfelelő állagú rizs előállítása hozzá – jegyezte meg a gasztronómia világában is otthonosan mozgó Földházi, aki kreációjával papírformagyőzelmet aratott. – A világbajnokságot elszorult szívvel nézem, mert itthon hagyományosan kitűnően szervezett viadalokon versenyezhetnek a magyar sportolók. Az én feladatom most az, hogy a háttérből segítsem a társakat.”

 

Kasza Róbert – aki ugyancsak nagy kedvelője a japán eledelnek, amit saját kezűleg most először készített el – nem titkolta, a szusikészítő-verseny eredményével az igazi megméretésen is elégedett lenne.

 

„Egész évben azért dolgoztam – beleadva apait-anyait – hogy elérjem a célomat, és a hazai közönség előtt érmet és ezzel kvótát szerezzek” – mondta a szakmai célról a jóízű falatozás közben Kasza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik