Csupasport: veszélyben maratonistáink olimpiai szereplése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.19. 17:26
Csere Gáspár és Jenkei Péter is inkább nyereségnek tartja a tokiói játékok halasztásával nyert plusz egy évet, ám tudják, a kvalifikáció átalakítása miatt nincs sok esélyük a részvételre.

Amióta a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az olimpiát, majd megtalálták az új, 2021-es időpontját (július 23.–augusztus 8.), szinte minden sportágban, szakágban zajlik a mérlegelés, az érintett sportolók veszítettek-e vagy nyertek azzal, hogy – jelen állás szerint – egy évvel később rendezik meg a játékokat.

Az elmúlt időszakban sérüléssel küzdő, formáját kereső maratonista, Csere Gáspár inkább a nyertesek közé tartozik.

„A februári, sevillai maratoni után egy hétig mélyponton voltam, úgy éreztem, elszálltak az olimpiai esélyeim, de aztán sikerült összeszednem magam, később pedig a halasztás is segített – kezdte a 2016-os riói játékokon szereplő futó. – A versenyek lemondása nem érintett ugyan jól, de ismét kedvet kaptam az edzésekhez. Ráadásul bár a versenysport jelentős részének krízist okoz a járvány, sokakat korlátoz a munkában, szerencsére én futhatok, nem szorulok a szobába, mert bezártak a sportlétesítmények. Igaz, edzőterembe nem járhatok, de az erősítés nagy részét elvégzem.”

Csere Gáspár mellett Jenkei Péter, a Vasas futója is elmondja véleményét a csupapsort.hu weboldalon, ahol kiderül továbbá, miért egyre nehezebb a maratoni futók kvalifikációja a jövő évi tokiói olimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik