Birkózás: aranyak és egyéb érmek a világbajnoki főpróbákról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.09.06. 11:09
null
Takács István a mladenovaci dobogón (Fotó: MBSZ/UWW)
Egy hónap múlva kezdetét veszi az oslói birkózó-világbajnokság, amelyre már zajlik a felkészülés – sőt, már tesztversenyeket is rendeztek.

Egy hónapja a tokiói olimpián nagyszerűen szerepeltek birkózóink, mint ismert, Lőrincz Tamás (kötöttfogás, 77 kg) arany-, Lőrincz Viktor (kf, 87 kg) ezüstérmes, Szőke Alex (kf, 97 kg) és Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg) pedig ötödik lett. Ám az élet nem áll meg, újabb egy hónap múlva következik az oslói világbajnokság, amelyre már zajlik a felkészülés, valamint tesztversenyeket rendeznek. Az augusztus végi országos bajnokság válogatónak számított bizonyos súlycsoportokban, majd legutóbb nemzetközi szinten következett a kötöttfogásúaknak a szerbiai Ljubomir Gedzsa-, a szabadfogásúaknak és a nőknek pedig a romániai Ion Corneanu és Ladislau Simon-emlékverseny.

Előbbin Mladenovacban 6 nemzet 82 birkózója küzdött, s hat magyar érem született: a junior vb- és Eb-győztes Takács István (87 kg) két kiváló oroszt és egyik hazai riválisát, Losonczi Dávidot is legyőzve állhatott a dobogó tetejére, Vitek Dáriusz (130) második, Fritsch Róbert, Kajtán Olivér (72), Lévai Tamás (77) és Szabó László (82) harmadik lett. Bukarestben 21 ország 200 versenyzője küzdött a másik két szakágban, s a mieink 1 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzéremmel tértek haza.

A szabadfogásúaknál az Eb- és U23-as vb-5. Kuramagomedov Murad (74 kg) nyert, Vida Csaba (79) és Lángh Máté (125) harmadik, a nőknél Bognár Erika (55), Galambos Ramóna (57) és Németh Zsanett (76) második, Szekér Szimonetta (53) Dollák Tamara (59), Felhő Viktória (68) és Elekes Emese (72) harmadik helyezést ért el – tájékoztatott a Magyar Birkozószövetség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik