Felújították a zalaegerszegi sportlőteret

Vágólapra másolva!
2024.05.09. 13:03
Már 2010 óta stratégiai ágazat Magyarországon a sport, ezt erősítik az infrastrukturális beruházások és a pénzügyi támogatások, amelyek a zalaegerszeg-búslakpusztai sportlőtér felújítását is lehetővé tették – mondta a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára csütörtökön Zalaegerszegen.

Schmidt Ádám a sportlőtér avatásán úgy fogalmazott: kemény küzdelem zajlik a 21. század elején azért, hogy a virtuális térből kiszakítva valódi sportteljesítményre ösztönözzék az embereket. Meg kell győzni a fiatalokat, hogy a valóságban fejlesszék a képességeiket, ne a számítógép előtt.

Az államtitkár az avatást megelőző zalaegerszegi sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a város négy, konzorciumban működő sportegyesülete 76.5 millió forint támogatást kap idén a kiemelt vidéki sportszervezeteknek szánt keretből. Míg 2021-ben még csak 17 sportszervezet részesült ilyen támogatásban, addig mára elérte a 37-et ezeknek a száma.

A Zalaegerszegi Atlétikai Club, a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület, a Zalaegerszegi Úszó Klub és a Zalaegerszegi Birkózó Sport Egyesület számára megítélt támogatás közvetlenül csaknem 650 igazolt sportoló munkáját segíti. Ezen túlmenően azonban nagyon fontos, hogy a közösségi sportot is támogatják ezzel, hogy minél több embernek kínáljanak mozgási, sportolási lehetőséget – hangsúlyozta Schmidt Ádám.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy 2019 óta zajlott átfogó fejlesztés az Alsóerdő környezetében, ahol sport- és élménypark épült, megújították az ide vezető kerékpárutat, erdei túraútvonalat alakítottak ki és megszépült a tv-torony környezete. A búslakpusztai sportlőtér felújítására 213 millió forint állami támogatást használtak fel.

A létesítményt három zalaegerszegi sportlövész egyesület használja, de a fegyveres testületek, köztük a rendőrség, az adó- és vámhivatal, illetve a vadászkamara tagjai is igénybe veszik vizsgáztatásokhoz – tette hozzá a polgármester.

Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz) úgy vélekedett: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy sportoló nemzetté váljon a magyar, a rendszeres testmozgás révén egészségesebben élünk, ritkábban betegszünk meg. Nem volt véletlen a kötelező testnevelésórák bevezetése sem, sok fiatal csak ezeken az órákon mozog, de talán később kedvet kapnak a sportoláshoz is – emelte ki.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik