Sleisz Gabriella bíróként lesz ott a birkózók versenyén az olimpián

Vágólapra másolva!
2024.05.30. 20:05
Az elmúlt időszakban mutatott teljesítményével kiérdemelte a párizsi szereplést (Fotó: MBSZ)
A Magyar Birkózószövetség csütörtöki beszámolója szerint Sleisz Gabriella bíróként vehet részt a párizsi nyári olimpián a birkózók versenyén, ráadásul első magyar női nemzetközi bíróként fújhatja majd a sípot az ötkarikás játékokon.

 

Sleisz versenyzőként négyszer jutott Európa-bajnoki ötödik helyezésig, nyolc Európa-bajnokságon, öt világbajnokságon és két Európai Játékokon ölthette magára a címeres mezt, legutóbb a 2020-as római kontinensviadalon. 

Sportolói pályafutását befejezve edzőnek állt a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA), és ezzel egyidejűleg megkezdte bírói karrierjét is. A nemzetközi porondon is remekül helyt áll mindkét területen, utóbbin olyannyira, hogy a többi között a tavalyi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, valamint az idei európai és világkvalifikációs versenyeken nyújtott teljesítményének köszönhetően a párizsi olimpián is bíráskodhat majd.

Sleisz Gabriella a párizsi játékokra nevezett ötven fős bírói gárdába kvalifikált, ahol mindössze tizenegy női sípmester kapott helyet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik