Tekvandó Eb: Márton Luana a nyolc között

Vágólapra másolva!
2024.05.12. 13:41
Márton Luana megnyerte első meccsét a belgrádi Eb-n (Fotó: Hungarian Taekwondo Federation - Magyar Taekwondo Szövetség)
Az 57 kilogrammban tavaly világbajnok Márton Luana győztes mérkőzésen mutatkozott be, s a nyolc közé jutott a tekvandósok belgrádi Európa-bajnokságának vasárnapi – utolsó – versenynapján.

Az Újpesti TE 18 éves sportolója harmadik kiemeltként a legjobb 16 között lépett először tatamira, s a magyar szövetség Facebook-oldalának beszámolója szerint három menetben kerekedett felül a 2015-ben világbajnok orosz Margarita Bliznyakován.

A semleges színekben induló rivális 6:5-re nyerte az első két percet, a második menetben harcosabb és még aktívabban küzdő magyar 3:0-val egyenlített, majd a döntő harmadik menetben ellenállhatatlannak bizonyult, és 8:1-gyel biztosította helyét a legjobb nyolc között.

A 62 kilogrammosok mezőnyében szereplő Gueli Zoé számára ugyanakkor a sikeres nyitányt követően véget ért az Eb. Miután 2:0-ra megnyerte első mérkőzését ciprusi riválisával szemben, a nyolcaddöntőben a súlycsoport első helyén kiemelt szerb Nadja Tesics két menetben jobbnak bizonyult nála.

A csütörtökön kezdődött kontinensviadal első napján Salim Omar Gergely aranyérmet nyert 63 kg-ban, szombaton pedig Józsa Levente bronzérmes lett a 68 kilósok között. 

Az épekével egy időben zajló paratekvondós Eb-n D. Kiss Zoltán biztos éremszerzővé lépett elő, miután kategóriájában (K44, plusz 80 kg) 14:12-es pontozással legyőzte a török Mehmet Saracot.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik