A Magyar Karate Szakszövetség eljárást indított a kisgyereket felrúgó edző ellen

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.07.18. 12:52
null
A Magyar Karate Szakszövetség közleményben ítélte el annak a jászberényi karateedzőnek a tettét, aki egy szolnoki kalandparkban bántalmazott egy kisgyereket, és az esetet térfigyelő kamera is rögzítette. A szövetség eljárást is indított a jászberényi férfi ellen.

„A Magyar Karate Szakszövetség és az egész magyar karate társadalom mélységes felháborodással értesült a sajtóból a szolnoki kalandparkban történt megdöbbentő gyermekbántalmazási esetről, amely egy karatés edzőhöz köthető – írja közleményében a szövetség. – Az egész magyar karate társadalom, illetve a közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karate mesterei a közösségünknek elhatárolódnak a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől.

A Magyar Karate Szakszövetség a Fegyelmi Szabályzatának és az Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatának megfelelő eljárásokat sürgősen megindítja az érintett személy ellen, és az eljárás lefolytatásának végéig az érintett személyt mindennemű karateoktatási tevékenységtől eltiltja.”

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. kedden posztolt a Facebookon egy videót, amelyen látható, hogy a férfi belerúg a kisgyerekbe, aki ettől a fejére esik, és a videó végéig a földön fekve sír.

Sajtóhírek szerint a jászberényi Yakuzák SE elnöke az elkövető, a klub honlapján és Facebook-oldalán bocsánatot is kért, de előbbiről törölték a posztot, a Facebook-profil pedig meg is szűnt.

A rendőrség is nyomozást indított az ügyben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik