Az olimpiai bajnok Ónodi Henrietta szívinfarktust kapott – testvére közösségi gyűjtést indított

CSISZTU ZSUZSACSISZTU ZSUZSA
Vágólapra másolva!
2024.07.26. 13:23
Alázat, szorgalom, munkabírás jellemezte pályafutása során Ónodi Henriettát (Fotó: Getty Images)
Ónodi Henrietta tavasszal szívinfarktust kapott, megállt a szíve, újra kellett éleszteni. Az olimpiai bajnok tornásznő életmentő műtéten esett át, már túl van az életveszélyen, de rendkívül költséges orvosi rehabilitációra szorul – tudta meg a Nemzeti Sport, amit Ónodi Henrietta édesanyja meg is erősített lapunknak.

Ónodi Henrietta testvére, Barbara pénteken osztott meg a közösségi felületén egy döbbenetes bejegyzést: kétségbeesett üzenetben közösségi finanszírozási segítséget kért mindenkitől, aki segíteni szeretne hazánk olimpiai bajnok tornásznőjének a kórházi ellátási költségek viselésében. A hosszú évek óta Amerikában élő háromgyermekes családanya, olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásznőnk, az ötvenedik életévét májusban betöltő Heni testvére így ír a vészjósló eseményekről:

„Üdvözlöm, a nevem Ónodi-Klausler Barbara. Kétségbeesetten szükségem van segítségre, hogy pénzt gyűjtsek a nővéremnek, az 50 éves Ónodi Henriettának, akinek súlyos szívinfarktusa volt. Mint sokan tudjátok, Heni egy magyar nemzeti hős, arany- és ezüstérmes olimpikon, aki mindig az elsők között volt, aki kezet nyújtott és támogatta a rászorulókat, most pedig a ti segítségetekre van szüksége! Sokat tett a tornásztársadalomért és a sportágért, hihetetlenül önzetlen volt, most rajtunk a sor, hogy segítsünk neki ebben a nehéz időszakban” – olvasható a kétségbeesett üzenetben.

Az angol nyelvű bejegyzésből kiderül, hogy Ónodi Henrietta idén március 28-án egy floridai élelmiszerboltban lett rosszul és esett össze. Azonnal kórházba szállították, és bár útközben többször is megállt a szíve, sikerült stabilizálni az állapotát. Szinte teljes elzáródást találtak az artériáiban, életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

S bár a tornásznő túl van az életveszélyen, nővére szavaiból érződik, hogy a helyzet továbbra is nehéz: „Ez a váratlan esemény hihetetlenül nagy kihívást jelent neki és a családjának mind érzelmileg, mind anyagilag. Állapota hosszú távú ápolást és kiterjedt rehabilitációt igényel, hogy visszanyerje egészségét. Heni jelenlegi biztosítása nem fedezi a felépüléséhez szükséges ellátást. A lehető legjobb esélyt kell adnunk neki a gyógyulásra. Heninek szüksége van a segítségére!”

Eddig a megrázó segítségkérés.

„Isteni szerencse, hogy egy boltban történt ez a lányommal, és nem az autóban ülve, vagy egyedül otthon, mert akkor vélhetően tragédia lett volna a szívmegállás vége” – mondta lapunknak Ónodiné Kati, Henrietta Békéscsabán élő édesanyja, aki megkeresésünkre azt is hozzátette, hogy Heni olimpiai járadékát minden hónapban átutalják neki, abból a nővére állja a költségeket. Viszont a kórházi rehabilitáció valóban hatalmas tehertétel; Henrietta jó darabig nem fog tudni dolgozni, egyelőre a felépülése a cél, s hiába van biztosítása, az csak korlátozottan fedezi a költségeket. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik