Öttusa Eb: Alekszejev Tamara és Simon Sarolta volt a legjobb magyar a körvívásban

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2024.07.09. 18:19
Simon Sarolta volt a legjobb magyar (Fotó: Koncz Márton, archív)
A hőségriadó miatt a szervezők változtattak a lebonyolításon – a női elődöntő rangsoroló vívását Alekszejev Tamara és Simon Sarolta oldotta meg a legjobban a magyarok közül.


ÁTÍRTA A PROGRAMOT A HŐSÉG a budapesti öttusa-Európa-bajnokságon. A Magyar Öttusaszövetség hétfő késő este közleményben adott tájékoztatást arról, hogy az országosan érvényben lévő harmadfokú hőségriadóra tekintettel a szervező Európai Öttusaszövetség (ECMP) megváltoztatja a menetrendet, és kedden csak női rangsoroló vívást rendeznek, a program további alakulásáról pedig később hoznak döntést – erre lapzártánk után, a kedd esti technikai értekezleten került sor. Az MTI érdeklődésére Hanzély Ákos versenyigazgató hozzátette, az eredeti tervekkel ellentétben a 39 női indulónak nem rendeznek selejtezőt, hanem egy 20-as és egy 19-es elődöntős csoportban méretnek meg, amelyből egyaránt kilencen juthatnak be a döntőbe. A hat-hat magyar versenyzőből ketten-ketten szerepelhetnek a fináléban.

A hőségriadót első körben péntekig írta ki az országos tisztifőorvos, az előrejelzések pedig szombatig 36-37 fokos csúcshőmérsékleteket jósolnak, a további lebonyolítás is kihívást jelenthet – elképzelhető, hogy a következő napokon a délelőtti programot előbbre, a délutánit későbbre teszik.

A keddi körvívás magyar szempontból egyenlő arányban alakult jól, közepesen, illetve kevésbé jól. A legelőnyösebb helyzetből a 2016-ban, Szófiában váltóban Eb-bronzérmet szerző Alekszejev Tamara és a 2021-es Nyizsnyij Novgorod-i kontinensviadalon egyéniben harmadik Simon Sarolta várja a folytatást, Simon 26 győzelemmel és 12 vereséggel, Alekszejev 23 győzelemmel és 15 vereséggel fejezte be az asszókat. Réti Kamilla 20–18-as mérleggel zárt, míg Erdős Rita 19–19-essel. A hétfői váltóban Guzi Blankával harmadikként végző Eszes Noémi 13–25-ös, Bauer Blanka 14–24-as mérleget hozott össze, utóbbiak helyzete így nehézzé vált – persze még semmi sem dőlt el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik