Schmidt Ádám: Mátraházán ideális körülmények között készülnek a sportlövők az olimpiára

Vágólapra másolva!
2024.07.04. 15:17
Schmidt Ádám szerint a körülményeken nem fog múlni sportlövőink sikeres szereplése (Fotó: Dr. Schmidt Ádám/Facebook)
Mátraházán ideális körülmények között készülnek a sportlövők az olimpiára – jelentette ki a sportért felelős államtitkár csütörtökön az edzőtáborban tett látogatásán.

 

Schmidt Ádám arról beszélt: mindig öröm, ha a magyar olimpikonok felkészülésük során az állami tulajdonú, a sportállamtitkárság üzemeltetésében lévő létesítményeket veszik igénybe. A körülményekkel minden tekintetben maradéktalanul elégedettek a jelenleg itt készülő sportolók – tette hozzá, jelezve: így nyugodt szívvel kijelenthető, ezen nem fog múlni sikeres szereplésük.

Kiemelte, elvárásként előzetesen azt fogalmazták meg, hogy a sportlövők több kvótát szerezzenek, mint a legutóbbi, tokiói játékokat megelőzően. Ez teljesült is, hiszen az akkori négy helyett Párizsban öten mérhetik össze tudásukat a világ legjobbjaival.

Az államtitkár hangsúlyozta: a mátraházi edzőtáborban tapasztaltak alapján a kvótát szerzett magyar sportlövők kiváló mentális és fizikai állapotban vannak, szeretnék a valaha volt legjobb eredményüket elérni, így ők, felkészítőik, a sportszakma és a szurkolók egyaránt bizakodva várhatják szereplésüket. Péni István esetében ez kiváltképp igaz, de a többi számban is „nagyon szép reményeink lehetnek” – fogalmazott.

Párizsban puskában három (Mészáros Eszter, Pekler Zalán, Péni István), pisztolyban pedig két (Fábián Sára Ráhel, Major Veronika) magyar lövő indul.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik