Tusványos: Nincs női és férfi hegymászás – Sterczer Hilda

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.07.24. 15:17
Szabó László (balról) Kovács-Garami Katalinnal, Nedeczky Júliával és Sterczer Hildával beszélgetett a Sportteraszon (Fotó: Mravik Gusztáv)
Három hölgyről, három különleges életútról és teljesítményről szólt a nap harmadik beszélgetése a Tusványos Buzánszky Jenő Sportteraszán.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, kommunikációs szakember Nedeczky Júlia hegymászót – az első magyar hölgyet, aki 8000 méteres csúcsra jutott fel –, az ugyancsak hegymászó Sterczer Hildát – a Kancsendzönga meghódítása közben elhunyt, székely származású Erőss Zsolt özvegyét –, valami Kovács-Garami Katalint kérdezte a Buzánszky Jenő Sportteraszon.

Utóbbi kétgyermekes anyukaként 43 évesen indult a budapesti atlétikai vb-n a maratoni távon, és férje, az ökölvívó-legenda Kovács „Kokó” István lelkes szurkolásától támogatva az 57. helyen ért célba. 

Nedeczky Júlia csak előnyét tapasztalta annak, hogy hölgyként lett hegymászó, s ezt megerősítette Sterczer Hilda is, aki úgy fogalmazott: „Nincs női és férfi hegymászás, és ugyanez érvényes az üzleti világra.”

Alapvetően Kovács-Garami Katalin sem érezte hátrányát női mivoltának, noha például a pénzdíjakban olykor jelentős a nemek közti különbség. A moderátor faggatózására ugyanakkor kiderült: a mindennapokban azért nem ennyire rózsás a kép. „Nem tudom, meddig sikerül kitolni a határokat, de missziónak érzem, hogy megmutassam, mi motivál” – ismerte el Nedeczky Júlia.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik