A kieséses szakaszban búcsúztak a magyarok az evezős beach sprintvilágbajnokságon

Vágólapra másolva!
2024.09.15. 19:58
A magyar csapat tagjai nem jutottak be a negyeddöntőbe (Fotó: Magyar Evezős Szövetség/Facebook)
Nyolc magyar versenyző vett részt a Genovában rendezett evezős beach sprintvilágbajnokságon, de egyikük sem jutott negyeddöntőbe.

 

A hazai szövetség közösségi oldala szerint a szeszélyes időjárás miatt rendhagyó menetrendben küzdhettek a sportolók. Minden számban csak egy időfutamot rendeztek, és a legjobb 16 versenyző menetelhetett tovább az egyenes kieséses szakaszban.

A felnőtteknél a női tengeri egypárevezős kategóriában Preil Vivien 14. lett az időfutamban, majd az egyenes kieséses szakaszban búcsúzott. A vegyes tengeri kétpárevezősöknél a Gadányi Zoltána, Simon Béla kettős a 13. helyen jutott tovább, de a következő fordulóban szintén kiesett.

Az ifjúsági korosztályban Kovács Lujza 17. lett az időfutamban, visszalépés miatt azonban végül folytathatta a versenyt, míg a Csókás Kíra Virág, Pálka Bálint vegyes kétpár tizenharmadikként jutott tovább. Mindkét egység a kieséses szakasz első körében búcsúzott.

Férfi egypárban Szőllősi Balázs a 23. helyen, míg az ifiknél ugyanebben a versenyszámban Vető Goran a 21. helyen végzett az időfutamban.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik