Napokkal a budapesti WDF-diadala után PDC-tornát nyert a holland dartsos

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.10.17. 11:53
Wesley Plaisier (Fotó: Dömötör Csaba)
Néhány nappal a budapesti WDF World Mastersen aratott diadala után megszerezte első PDC-tornagyőzelmét a holland Wesley Plaisier, aki a Players Championship 28. idei versenyén bizonyult a legjobbnak.

Plaisier budapesti diadaláról mi is beszámoltunk, de a holland számára nem volt megállás, hiszen részt vehetett a PDC keddi és szerdai versenyén is. A Players Championship tornáin a 128 Pro Tour-kártyás indulhat, de Plaisiernek nincs ilyen licence a PDC-nél, és csak azért lehetett ott a wigani versenyeken, mert néhányan visszaléptek, és ilyenkor a Challenge Tour legjobbjaival töltik fel a mezőnyt.

A Challenge Touron azok indulnak, akik részt vettek a PDC év eleji Q Schoolján, de nem szereztek Pro Tour-kártyát. Plaisier a Challenge Tour rangsorában a második helyen áll, így szinte minden Players Championship-viadalon elindulhat, ráadásul a másodlagos sorozatban elért eredményének köszönhetően jelenleg úgy áll, hogy ott lehet a PDC-világbajnokságon is, és a Q School nélkül is két évre szóló Pro Tour-kártyát kap.

Az idén már két Players Championship-viadalon döntőbe jutó Plaisier remek formájának köszönhetően Wiganben szerdán 8–7-re megnyerte a Josh Rock elleni finálét (az északír hat meccsnyilat hibázott el a döntőben), és a negyedik olyan dartsos lett, aki Pro Tour-kártya nélkül indulva nyert PDC pontszerző tornát. Ugyanitt a keddi Players Championship-viadalt Michael van Gerwen nyerte meg, a döntőben Gerwyn Price-t legyőzve 8–4-re.

A hét végén az idény utolsó European Tour-versenyét rendezik meg Prágában (Kovács Patrikkal a mezőnyben), ezt követően kialakul a jövő hét végi dortmundi Európa-bajnokság mezőnye.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik