Meglepetés az Ekl-elődöntőben: a Fradit kiejtő marokkói csatár három gólt vágott az Aston Villának!

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.05.02. 23:06
Ajub el-Kaabi (jobbra) parádézott az Olympiakoszban (Fotó: Getty Images)
Alaposan meglepte az Olympiakosz Pireusz az Aston Villát: a május végi athéni döntőből plusz motivációt merítő görög csapat idegenben 4–2-re legyőzte angol riválisát az Európa-konferencialiga elődöntőjének csütörtöki játéknapján, így meglehetősen jó pozícióban várja a jövő heti visszavágót. A másik meccsen a Fiorentina a 91. percben lőtt góllal 3–2-re verte vendégét, az FC Bruges-t.

 

ASTON VILLA–OLYMPIAKOSZ 2–4

A Ferencváros drukkerei februárban már megtanulták Ajub el-Kaabi nevét – a marokkói csatár gólja döntötte el a párharc mindkét meccsét –, csütörtökön pedig megismerkedtek vele az Aston Villa hívei is. El-Kaabi az első félidőben kétszer is eredményesen vadászott a kissé megvariált hazai védelem által figyelmetlenül őrzött leshatáron: a 18. percben némi szerencsével jutott el hozzá a labda, mielőtt a léc alá vágta (0–1, VIDEÓ ITT!), a 29.-ben már a félpályás labdaszerzésből induló akció felépítése is nagyszerű volt, Daniel Podence kiugratása különösen, nem beszélve a finom befejezésről (0–2, VIDEÓ ITT!).

Az első félidő végjátékában egy gyors és szép akció végén Ollie Watkins visszahozta a birminghami reményeket (1–2, VIDEÓ ITT!), sőt a második félidő elején Moussa Diaby ravasz rövid sarkos lövéssel egyenlített is (2–2, VIDEÓ ITT!). A hazai publikum várta a fordítást, csakhogy megint el-Kaabin volt a sor, és ő az 56.  percben magabiztosan értékesített egy büntetőt (2–3, VIDEÓ ITT!). 

Egy kis stat: el-Kaabi az első marokkói labdarúgó, aki három gólt szerzett elődöntős mérkőzésen az európai kupák történetében (Stats Foot).

A 200. Villa-meccsét játszó Douglas Luiz könyökét érte a labda, abból lett a tizenegyes, és a jubiláló brazilnak nem az volt az egyetlen nehéz pillanata ezen az estén: a hajrában a kapufára lőtt egy büntetőt… Ez már az után történt, hogy Santiago Hezze egy megpattanó lövéssel mattolta az eltiltott Emiliano Martínezt helyettesítő Robin Olsent (2–4, VIDEÓ ITT!).

Az Olympiakosz kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót!

FIORENTINA–FC BRUGES 3–2

Háromgólos első félidőt látott a firenzei közönség is: Riccardo Sottil gyönyörűen csavart a hosszú sarokba mintegy 18 méterről (1–0, VIDEÓ ITT!), Hans Vanaken egy kezezés miatt megítélt büntetőből gyorsan egyenlített (1–1, VIDEÓ ITT!), majd – a hazaiak több elpuskázott helyzete után – Andrea Belotti alsó sarkos bombával visszaszerezve az előnyt (2–1, VIDEÓ ITT!).

A második játékrészben emberhátrányba került a vendégcsapat, mégis képes volt egyenlíteni. Más kérdés, hogy Vincenzo Italianónak, a hazaiak trénerének volt egy remek húzása: a 88. percben pályára küldte M'Bala Nzolát, aki a sérülések miatti ráadásban, egy kavarodás végén a kapuba tüzelt, mégiscsak győzelemhez juttatva az olasz csapatot. (3–2, VIDEÓ ITT!)

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Aston Villa (angol)–Olympiakosz Pireusz (görög) 2–4 (Watkins 45+1., M. Diaby 52., ill. el-Kaabi 17., 29., 56. – a harmadikat 11-esből, Hezze 67.)
A visszavágót május 9-én játsszák le.
Fiorentina (olasz)–FC Bruges (belga) 3–2 (Sottil 5., Belotti 37., Nzola 90+1., ill. Vanaken 17. – 11-esből, Igor Thiago 63.)
Kiállítva: Onyedika (61. – Bruges)
A visszavágót május 8-án játsszák le.
A döntő május 29-én lesz Athénban, az Aja Szofia Stadionban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik