Gyurcsó Ádám: Számunkra nem lehet elvárás a csoportkörbe jutás, de a győzelem a célunk

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 07:41
Gyurcsó Ádám csapata edzésén a paksi stadionban (Fotó: aek.com.cy)
A ciprusi AEK Larnaca magyar légiósa, Gyurcsó Ádám a Nemzeti Sportrádióban beszélt a Paks elleni csütörtöki Konferencialiga-selejtezőről, valamint saját és csapata helyzetéről.

 

Az előző idény ciprusi ezüstérmesénél futballozó Gyurcsó Ádám elmondta, csak azért, mert itthon van, nem részesül különleges bánásmódban.

„Tavaly a fehérorosz Zogyino ellen pályára léptem Magyarországon, Mezőkövesden gólt is szereztem, szóval nyilván emiatt is szép emlékekkel jöttem haza. S bár itthon vagyok, ettől függetlenül nem kaptam kimenőt, de ez nem is baj, a csapat mellett a helyem” – nyilatkozta a 20-szoros válogatott játékos, aki szerint nekik csak saját magunkkal kell foglalkozniuk, főleg annak fényében, hogy náluk új edző van, új elképzelés, sok új játékos, tehát hiba lenne másra koncentrálni. A felkészülésük nem sikerült jól az eredmények tekintetében, de bízik benne, hogy nem ragadnak be az idény elején.

„Nagyon fontos lenne, hogy tétmeccsen olyan eredményt érjünk el, ami építi a csapatot, a játékosokat és a közösséget is. Ez egy jó lépcsőfok lesz az együttes fejlődésében, és úgy gondolom, mindenki megpróbálja majd a lehető legtöbbet hozzátenni. A paksi csapat előző párharcából láthattuk, hogy itt nincs könnyű ellenfél. Szerintem számunkra nem lehet elvárás a csoportkörbe jutás, de természetesen a győzelem a célunk, és reméljük, hogy elérhetjük a főtáblát” – mondta el a 33 éves szélső, aki 2021 óta a ciprusi együttes tagja, és az előző idényben összesen 31 meccsen 1491 perc jutott neki a klubjában, de ennél többre vágyik.

„Több időt szeretnék a pályán tölteni, mint az előző szezonban, azonban azt nem tudom, mennyi lehetőséget kapok ezen a két találkozón. Ezt majd az edző eldönti, én készen állok rá, hogy pályára lépjek a Paks ellen – tette hozzá az AEK Larnaca futballistája.

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
20.00: Paksi FC–AEK Larnaca (ciprusi) (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik